неделя, 14 декември 2008 г.

Наполи с класика срещу Лече


Наполи записа поредния си успех в Серия А, след като се нолжи с класическото 3:0 над Лече в среща от 16-ия кръг. Домакините за пореден път показаха, че ще бъдат сериозен фактор в първенството на Италия през настоящия сезон. Хамшик, Пациенца и Денис бяха авторите на трите гола за изразителния успех на домакините на стадион "Сан Паоло".

Срещата изненадващо започна с леко надмощие на гостите, но в 10-ата минута Бенуси повали Лавеци в наказателното поле и Хамшик откри резултата в полза на Наполи от бялата точка. napoli lecce 6

В следващите минути Лече отново имаше две хубави положения, но постепенно домакините поеха инициативата и контролираха развитието на мача. В 44-ата минута Микеле Пациенца получи топката в наказателното поле, необезпокояван си я нагласи и от малкото наказателно поле с мощен удар я прати в мрежата за 2:0.

През втората част гостите започнаха активно с надеждата бързо да се върнат в мача, но в 65-ата минута отново бяха наказани. При центриране на Лавеци от дясно Денис бе оставен непокрит на точката на дузпата и той нямаше как да сгреши за 3:0.

До края срещата се доиграваше и Наполи се поздрави с трите точки.

След този успех домакините се изкачиха до 3-ата позиция в таблицата с 30 точки, а Лече е на 17-ото място с 13 точки актив.

napoli lecce 7

Наполи - Лече 3:0
1:0
Хамшик (11) д.
2:0 Пациенца (44)
3:0 Денис (65)

НАПОЛИ: Йецо, Канаваро, Ринаудо, Контини, Блази, Маджо, Хамшик (Пациенца 36), Гаргано, Манини (Ароника 68), Лавеци, Денис (Салайета 81)

ЛЕЧЕ:
Бенуси, Поленги (Анджело 47), Еспозито, Скиави, Джулиато, Мунари (Ариати 65), Касерта, Джакомаци, Вивес (Антунеш 76), Кастийо, Тирибоки

Жълти картони: Лавеци, Канаваро (Н); Бенуси, Джулиато, Кастийо (Л)


http://www.sportal.bg/news.php?id=147499

Няма коментари:

Собствено Търсене