неделя, 20 март 2016 г.

Наполи победи Дженоа с 3:1 в мач от първенството на Италия



 http://www.sscnapoli.it/shared/imagebinary/22360/napoli-genoa.jpg
   С два гола на голямата си звезда Гонсало Игуаин Наполи постигна много трудна, но важна победа с 3:1 над Дженоа в мач от 30-ия кръг на Серия "А", игран на стадион "Сан Паоло".
    Гостите изненадващо поведоха в самото начало на срещата чрез Томас Ринкон, а до края на полувремето играта на домакините беше под всякаква критика и по никакъв начин не отговаряше на шампионските им амбиции. След почивката обаче Игуаин се развихри и с голове в 51-ата и 81-ата донесе успеха на южняците, а в продължението Кадури беше точен за 3:1.
    Така Наполи остава на три точки зад шампиона и лидер Ювентус, докато Дженоа се намира на 12-то място с 34 т.
    "Грифоните" поведоха още в 10-ата минута, когато домакините на няколко пъти не успяха да изнесат топката, тя попадна в Ринкон, който с бомбен изстрел отдалечна дистанция матира Рейна за 1:0.
Игуаин остави слаб Наполи в битката за титлата + ВИДЕО
    Минутите до края на полувремето бяха адски скучни, като Наполи организираше атаките си единствено с дълги подавания, които по никакъв начин не затрудниха защитата на Дженоа. При едно центриране в 19-ата минута Игуаин засече слабо с глава, но ударът му не представляваше никаква трудност за Перин.  Малко по-късно вратарят на Дженоа спаси анемичен изстрел и на Хамшик, а в 36-ата минута Инсинье демонстрира отчаяние, стреляйки отдалеч право в тялото на футболист на гостите.  Пет минути преди края на полувремето Хамшик засече с глава центриране на Кайехон, но прати кълбото право в ръцете на Перин.
    След почивката футболистите на Наполи излязоха преобразени, най-вероятно повлияни от конско на треньора си Маурицио Сари и в 51-ата минута головата машина Игуаин изравни.
    След многоходова акция, аржентинският национал получи чудесен извеждащ пас от Хисай и сам срещу Перин не сбърка, за да направи 1:1. Малко по-късно Алън стреля от далеч, но сантиметри го разделиха от целта, а след час игра Инсинье отправи инстинктивен удар, но и той не намери очертанията на вратата.  В 61-ата минута резервата Мертенс засече от границата на наказателното поле покрай дясната греда, а в 68-ата и Дженоа показа зъби. Тогава Черчи шутира от границата на пеналта, но Рейна се намеси с вещина.
     Така се стигна до 82-ата минута, когато Игуаин за пореден път донесе победата на отбора си. Хамшик намери нападателя в наказателното поле, той запази топката между няколко защитници и с изстрел точно до далечната греда сложи точка на спора – 2:1 за Наполи.
    Крайното 3:1 оформи току-що появилият се на терена Кадури след пас на друга резерва – Габиадини.
 http://napoli.ws/wp-content/uploads/2016/03/1931-300x152.jpg
Наполи – Дженоа 3:1
 Голмайстори:
 0:1 Ринкон (10)
2:1 Игуаин (51, 81)
3:1 Кадури (90+1)

Наполи: Рейена, Хисай, Албиол, Кулибали, Гулам, Алан, Жоржиньо, Хамшик, Кайехон (59-Мертенс), Инсинье (74-Габиадини), Игуаин (89-Кадури)
Дженоа: Перин, Ицо, Бурдисо (17-Фиамоци), Де Мело, Ринкон, Ригони (65-Тахцидис), Джемали, Силва, Пандев, Паволети (58-Черчи), Ласкат
 Жълти картони: Кулибали, Жоржиньо, Инсинье (Наполи); Джемали, Фиамоци (Дженоа)


Няма коментари:

Собствено Търсене