неделя, 9 октомври 2016 г.

Наполи загуби в Бергамо

           
     Наполи допусна първа загуба този сезон във всички турнири след 0:1 при гостуването на Аталанта в седмия кръг на Серия А. Андреа Петаня вкара ранен гол на „Атлети Адзури д’Италия” в Бергамо и Ювентус се откъсна с 4 точки на върха в класирането.

Преди мача Наполи беше единственият отбор без загуба в Серия А. Днес отборът на Маурицио Сари стартира с мощен натиск и пряк свободен удар на Инсиние мина опасно покрай близката греда.

И след целия начален натиск на гостите, Аталанта поведе с първата си опасна атака в 9-ата минута. Алехандро Гомес центрира отляво, Калиду Кулибали остана под топката, тя се отби от лицето на Фаузи Гулам и падна идеално за Андреа Петаня, който от воле опъна мрежата за 1:0.

Гомес беше най-опасен в редиците на домакините по левия фланг и продължи да сее хаос там, докато пред другата врата Бериша спаси шут по диагонала на Кайехон след подхлъзване на Букари Драме.

Възможностите за Аталанта си останаха по-чистите и Драме с мощна тупалка извън наказателното поле разтресе напречната греда след боксирано от Рейна центриране. Петаня беше близо до втори гол, този път с глава, но не нацели очертанията. Аркадиуш Милик имаше възможност преди паузата, но Бериша изби от голлинията.

През втората част опитите на Наполи да направи нещо опасно в атака така и не успяха. Всичко, до което южняците стигнаха, беше добро центриране към централния защитник Кулибали, но защитник го изпревари и едва не си вкара автогол с глава.

Аталанта можеше да вкара и втори гол, когато Галярдини се пробва почти от аутлинията, но Рейна и гредата с общи усилия го спряха, но това не спаси Наполи от първа загуба за сезона.

  
Аталанта: Бериша, Кальдара, Толой, Мазьелло, Конти, Фройлер, Гальярдини (73, Пешич), Куртич, Драме, Петанья (68, Грасси), Гомес (83, Д’Алессандро).
Запасные: Спортьелло, Раймонли, Басси, Д’Алессандро, Мильяччо, Грасси, Кабезас, Кармона, Зуканович, Пешич, Палоски.
 Наполи: Рейна, Хисай, Максимович, Кулибали, Гулам, Зелински, Жоржиньо (72, Габбьядини), Хамшик, Кальехон (54, Мертенс), Милик, Инсинье (79, Джаккерини).
Запасные: Рафаэл, Сепе, Стринич, Джаккерини, Аллан, Маджо, Мертенс, Габбьядини, Рог, Диавара, Тонелли, Лашицки.
 Предупреждения: Конти, Гальярдини, Толой — Кулибали, Милик, Мертенс.
 Голы: 9, Петанья.

Няма коментари:

Собствено Търсене