неделя, 22 октомври 2017 г.

Наполи и Интер завършиха наравно


 
      Отборите на Наполи и Интер завършиха наравно 0:0 в двубой от 9-ти кръг на италианската Серия А. Нерадзурите прекъснаха серията на неаполитанците от 13 поредни победи в местното първенство и запазиха изоставането си на 2 точки от съперника.
     През първото полувреме неаполитанци започнаха по-уверено, като Хосе Мария Кайехон и Дрис Мертенс отправиха опасни удари към вратата на Самир Ханданович. В 35-та минута Лоренцо Инсинйе беше много близо до гола, но Ханданович отби удара на италианския национал. В 48-та минута Мауро Икарди излезе на стрелокова позиция, но в последния момент защитник на Наполи блокира удара му. Неаполитанци владееха повече топката, но не успяха да стигнат до попадение във вратата на Ханданович.
     Така Наполи продължава да е лидер в класирането с 25 точки. Интер е втори с 23.

Napoli: Reina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamsik, Callejon, Insigne, Mertens.
Subs: Rafael, Sepe, Chiriches, Maggio, Maksimovic, Rui, Diawara, Rog, Zielinski, Giaccherini, Ounas.
Coach: Maurizio Sarri.
Inter: Handanovic, D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Nagatomo, Vecino, Gagliardini, Candreva, Borja Valero, Perisic, Icardi.
Coach: Luciano Spalletti.
Referee: Banti (Livorno) 


http://www.novsport.com/news2553411_1004.html

 

Сари: Изпуснахме две точки

      Треньорът на Наполи Маурицио Сари прие с разочарование равенството 0:0 с Интер. Според него тимът му е трябвало да спечели тази среща и смята, че това са две изпуснати точки. Той похвали вратаря на съперника Самир Ханданович, който се отличи с няколко страхотни спасявания.

   “Ханданович е невероятен вратар, един от най-добрите в Европа. Нормално бе да се представи блестящо тази вечер. Моят отбор показа постоянство и направи силно първо полувреме от гледна точка на пресиране и владеене на топката. След това направихме някои промени, за да опитаме да поддържаме това темпо. Имахме 75% владеене на топката срещу много силнен съперник, който също се представи на ниво. На моменти пращахме центрирания, които не намираха адресат в наказателното поле. Имаше и някои грешни решения, когато някои играчи решаваха да стрелят, вместо да подават. Не бяхме остри както обикновено. Като погледнем ударите към вратата и териториалната доминация, смятам, че изпуснахме две точки. В същото време, ако продължим да играем по подобен начин, много малко отбори ще успеят да вземат нещо от нас”, смята Сари.

 https://www.sportal.bg/news.php?news=690320

 

Няма коментари:

Собствено Търсене