четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Ювентус оцеля и е на 1/2-финал за Копа Италия


Бианконерите елиминираха Наполи с 4-3, след изпълнение на дузпи

Ювентус оцеля в турнира за Купата на Италия. Бианконерите се класираха крайно драматично за полуфинал в надпреварата, след като спечелиха рулетката на дузпите с Наполи. Редовното време и продължението на стадион "Олимпико" в град Торино приключиха без победител, 0-0. При наказателните удари Юве надделя с 4-3, след точни изпълнения на Дел Пиеро, Трезеге, Маркиони и Легроталие. Пропуски направиха Недвед и Сисоко. За Наполи от бялата точка се разписаха Хамсик, Болясино и Денис, а фаталните пропуски бяха дело на Лавеци, Контини и Гаргано.

Бианконерите срещнаха сериозна съпротива от съперниковите футболисти още от началните минути на първото полувреме. Въпреки че играчите на Клаудио Раниери владееха повече топката, те така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Наполи. Естествено, гостуващият тим бе наситил централната зона на терена достатъчно, за да не позволява свободното развитие на атаките на Юве.

Домакинът повиши оборотите през втората част. Бианконерите натиснаха и се настаниха трайно в половината на Наполи. Раниери вкара в игра и двама от най-класните си играчи. Давид Трезеге и Павел Недвед се появиха на местата съответно на Виченцо Якинта и Себастиан Джовинко. Неаполитанците също поглеждаха напред от време на време, но предимно чрез контраатаки, защото целта им бе да не получат гол.

В последните 10-ина минути на редовното време на двубоя Наполи нагъна Юве, но не съумя да оползотвори няколкото положения, които създаде пред вратата на Манингер. Бианконерите сякаш пазеха сили за продължението и това можеше да им изиграе лоша шега преди края на 90-те минути.

Все пак до продължение се стигна. В двете му части футболистите на Раниери бяха по-активни, което се дължеше до голяма степен на по-голямата свежест у тях. Недвед и Дел Пиеро се нагърбиха да организират набезите към противниковата врата и това създаде много напрегнати моменти пред стража на Наполи Наваро. Неаполитанците обаче издържаха и докараха нещата до изпълнение на дузпи за определяне на полуфиналиста.

В полуфиналната фаза Ювентус ще се изправи срещу Лацио, който отстрани Торино с 3-1. Другата двойка за определяне на финалиста е Сампдория - Интер.

...........................................................................................................

Състави:

Ювентус (4-4-2): Манингер - Григера, Легроталие, Мелберг, Де Челье (Молинаро 23\') - Маркиони, Сисоко, Поулсен, Джовинко (Недвед 69\') - Якинта (Трезеге 59\'), Дел Пиеро. Старши треньор: Клаудио Раниери.

Наполи (3-5-2): Наваро - Сантакроче, Паоло Канаваро, Контини - Монтервино (Болясино 75\'), Пациенца, Гаргано, Хамсик, Ароника (Витале 91\') - Салайета (Денис 100\'), Лавеци. Старши треньор: Едоардо Рея.

http://donbalon.eu/news38393.html

Няма коментари:

Собствено Търсене