неделя, 8 февруари 2009 г.

Миколи нокаутира Наполи

Миколи нокаутира Наполи
Палермо се наложи с 2:1 над Наполи в късния мач от кръга в Серия "А" и изпревари неаполитанците в таблицата, като вече е на седмо място и затвърди амбициите си да се класира за евротурнирите. В герой за домакините се превърна Фабрицио Миколи, който асистира и за двата гола, дело на Миглячо и Симплисио. За Наполи се разписа словашкият национал Марек Хамшик.

Срещата на "Ренцо Барбера" предложи вихрено първо полувреме и по-малко интересни моменти след почивката. Палермо поведе с ранно попадение на Миглячо. Той беше оставен непокрит при ъгов удар, изпълнен от Миколи, и красиво насочи топката в мрежата на гостите. Нисичкият Миколи беше в основата на всичко смислено на терена, а поредният му пробив по фланга намери Симплисио и халфът с лекота удвои. Наполи се опита да отговори по някакъв начин, но тимът сякаш още изживяваше драматичното отпадане от Ювентус за Купата на Италия по-рано през седмицата. Все пак, в края на полувремето хубава комбинация между Лавеци и Денис освободи Хамшик и премереният изстрел на словака не остави шансове на Амелия.

Наполи потърси поне равенството през второто полувреме, но защитата на Палермо действаше на висота и рядко допускаше опасности пред вратата си. Така отборът от Сицилия излезе на 7-о място с 35, точки, а "небесносините" са 8-и с 34.

ПАЛЕРМО - НАПОЛИ 2:1 (2:1)
1:0 Миглячо (2)
2:0 Симплисио (14)
2:1 Хамшик (43)


http://www.sportal.bg/news.php?id=157032

Няма коментари:

Собствено Търсене