четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Байерн с изстрадана победа над Наполи


В изключително интересен сблъсък на „Алианц Арена” Байерн (Мюнхен) успя да победи с 3:2 гостуващия тим на италианския Наполи. Само до почивката домакините водеха с 3:1 след хеттрик на Марио Гомес, но през втората част неаполитанци, показвайки мъжество успяха да стигнат само до загуба с 3:2 с голове на бранителя Федерико Фернандес. Впечатление преди мача правеше, че наставникът на тима от Ботуша Валтер Мадзари излезе с явно офанзивна схема на игра

В началото на двубоя очевидно бе, че италианците бяха дошли на „Алианц Арена” за нещо повече от загуба и в никакъв случай не бяха решили да се защитават. Схемата на игра на Наполи също показваше това – 3-4-3, цели трима нападатели бяха готови да вгорчат живота на футболистите на Байерн (Мюнхен).

Германците обаче бяха готови за битка и рано показаха, че имат доста силни козове в игра. Още в 17-та минута на двубоя Марио Гомес попари неаполитанци след подаване на Швайнщайгер и вкара за 1:0.

В 23-та минута Гомес повтори упражнението за 2:0 – този път след подаване на Тони Кроос. Атаките на немския тим не секнаха и последваха удари на Рибери и отново на Гомес, които обаче бяха спасени.

Само три минути преди края на първата част Марио Гомес направи хеттрик, вкарвайки за 3:0 и уби интригата на „Алианц Арена”. Гостите обаче не смятаха така и в последната минута на полувремето Федерико Фернандес върна надеждите на футболистите на Валтер Мадзари, намалявайки на 3:1.

След началото на втората част гостите успяха да блокират атаките на страховития Байерн и дори погледнаха към вратата на Мануел Нойер. В 73-та минута Лам стреля, но изстрелът му бе спасен от Де Санктис. В 79-та минута централният защитник на Наполи Фернандес се извиси над всички и с глава вкара втори гол, за да намали резултата на 3:2. 

Само няколко минути преди гола последователно италианците и германците останаха с човек по-малко на терена след изгонването първо на Дзунига, а после и на Бадщубер. До края на срещата гостите хвърлиха много сили в опитите си да изравнят, но до равен резултат не се стигна и Байерн се поздрави с 3-те точки.

С победата си „баварците” събират 10 точки и са едноличен лидер в група „А”. На второ място се нарежда тимът на английския Манчестър Сити със 7 точки, след днешната победа като гост над Виляреал. Наполи е на 3-та позиция с 5 точки, докато Виляреал е последен с 4 загуби.







http://www.novsport.com/news166191_1.html

Няма коментари:

Собствено Търсене