неделя, 20 ноември 2011 г.

Наполи изпусна Лацио на „Сан Паоло”




Отборът на Наполи направи грешна стъпка в борбата си за титлата, след като тази вечер завърши наравно 0:0 с тима на Лацио. Срещата се игра на стадион „Сан Паоло” пред около 60 хиляди екзалтирани тифози и бе от програмата на 11-ия кръг на италианската Серия „А”.

Като цяло домакините бяха по-активният отбор през целия двубой, докато гостите изглеждаха крайно безидейни  в атака в отсъствието на контузения Клозе и опитваха основно чрез контраатаки да притесняват Де Санктис.

Двубоят започна с по-добра игра на Наполи и неточни удари в началото на Дземайли и Кампаняро. В 19-ата минута Инлер стреля опасно от пределите на наказателното поле, но топката прелетя над вратата на „орлите”.



Първият удар по посока вратата на домакините дойде чак в 33-ата минута, когато Сисе шутира с десния крак, но стражът на неаполитанците спаси.

До края на полувремето Ернанеш стреля веднъж неточно, но гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част стартира с още по-силен натиск на домакините, докато гостите изпаднаха в още по-глуха защита. Лавеци имаше цели три възможности в първите пет минути на тази втора част, но на два пъти Маркети спасяваше изстрелите му, а в третия случай аржентинецът стреля извън рамките на вратата на гостите.

Последва неточен шут на Дземайли, а в 57-ата минута столичани за втори път в мача обстрелваха Де Санктис, ала ударът на Сисе излезе в аут. Съдбата на французина последваха Кампаняро и Скули, които от своя страна изтърваха сгодни ситуации за Наполи.



Така дойде 74-ата минута, когато Кавани можеше да открие резултата, след като стреля ефектно от воле след центриране на Лавеци, ала топката попадна в обсега на Маркети и стражът на „орлите” отрази шута на Матадора.

До края на двубоя играта се накъса, а феновете на „Сан Паоло” не видяха попадение. Така Наполи и Лацио завършиха наравно 0:0 в мач от 11-ия кръг на Калчото.

След хикса домакините се намират на 6-о място във временното класиране с актив от 15 точки, на 7 зад лидера Лацио. 
 

http://www.novsport.com/news168280_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене