понеделник, 26 август 2013 г.

Наполи излезе на първото място след 3:0 над Болоня


     Наполи победи Болоня с 3:0 в мач от първия кръг на Серия А в официалния дебют на Рафаел Бенитес начело на тима. Неаполитанците контролираха срещата от начало до край и успехът им можеше да бъде още по-изразителен, но и победата с 3:0 им беше напълно достатъчна, за да окупират първото място във временното класиране.
   Хосе Кайехон даде преднина на италианските вицешампиони с първия си официален гол след преминаването си на "Сан Паоло", а в самия край на първото полувреме Марек Хамшик удвои.
   И след почивката домакините в този двубой бяха по-добрият състав, но направиха пропуски, а в заключителните минути допуснаха и спад в концентрацията си. Все пак преди това в 63-тата минута Хамшик беше вкарал второто си попадение в мача.
   В официалния си дебют начело на Наполи Рафаел Бенитес избра да остави капитана Паоло Канаваро на резервната скамейка, като в центъра на отбраната трябваше да действат Мигел Бритос и новото попълнение Раул Албиол. Атаката на неаполитанците пък трябваше да води Гонсало Игуаин, подпомаган от Горан Пандев, Хосе Кайехон и Марек Хамшик.
   Очаквано, в първите минути на двубоя домакините бяха по-активният отбор и във 2-рата минута Гьокхан Инлер потърси Хамшик, обаче пасът се оказа твърде дълъг и Джанлука Курчи пръв стигна до топката. Четири минути след това Хамшик намери Кайехон, който уцели левия страничен стълб. По-нататък Панайотис Коне, който през миналия сезон направи два чудесни мача срещу състава от Неапол, шутира от далечна дистанция, ала Пепе Рейна внимаваше и спаси.
   В 19-тата минута след центриране от фаул Хамшик стреля с глава, но Курчи улови кълбото без проблеми. Няколко минути по-късно топката бе центрирана към Кайехон, който реши да подаде на Игуаин, обаче защитата на "рособлу" се справи в ситуацията – Марек Чех изчисти. После Валон Бехрами опита удар, но беше неточен.
    Натискът на Наполи даде резултат в 32-рата минута, когато Хамшик стреля, Курчи изби, обаче право в краката на Кайехон, който даде преднина на своя нов отбор. 26-годишният испанец, който наследи фланелката на Единсон Кавани с номер седем, отбеляза първото си официално попадение за състава от Южна Италия. В 40-тата минута друг бивш футболист на Реал Мадрид – Игуаин – вкара топката в противниковата мрежа, но страничният съдия вдигна флага за засада
   В самия край на първото полувреме Хамшик също отбеляза. Хуан Сунига проби отляво и преодоля Микаел Антонсон, пусна пас към словака, който пък заобиколи Курчи и прати кълбото във вратата въпреки опита на Чезаре Натали да изчисти.
   Веднага след почивката Кайехон изскочи сам срещу Курчи, обаче от малък ъгъл шутира в аут. В 51-вата минута Игуаин отправи мощен удар от фаул, но топката мина покрай вратата. Пет минути по-късно при една контраатака Хамшик проби отляво и пробва да подаде към Игуаин, ала пасът беше пресечен. Преди това шут на Алесандро Диаманти от далечна дистанция беше блокиран.
   В 61-вата минута Сунига нахлу по левия фланг и намери Игуаин, който обаче не успя да нанесе качествен изстрел. Секунди по-късно включилият се от резервната скамейка Давиде Москардели направи хубава комбинация с Роландо Бианки, но ударът на 30-годишния нападател беше неточен. На другия край на игрището продължаваше да ври и кипи и в 63-тата минута резултатът стана класически.
   Горан Пандев получи топката в наказателното поле на гостите и върна към Хамшик, който опъна мрежата зад Курчи с шут от дъгата пред пеналта.
    В 73-тата минута Коне можеше да намали преднината на неаполитанците, но Рейна се справи с изстрела на гръцкия играч. Десетина минути преди изтичането на редовното време Дьорд Гарич напредна отдясно и можеше да се отличи с асистенция, обаче състезател на домакините изчисти в корнер.
   Кълбото за пореден път се озова във вратата на "рособлу", но гол нямаше. Причината – засада на Драйс Мертенс, който беше пратил топката в мрежата. Домакинската защита все по-често допускаше грешки, от които  възпитаниците на Стефано Пиоли не съумяваха да се възползват. Така например в 81-вата минута Диаманти центрира към Хосе Анхел Креспо и само липсата на късмет попречи на испанеца да се разпише.
   В крайна сметка в мача не паднаха повече попадения. Наполи на Бенитес тръгна с класическа победа в италианското първенство, а в следващия кръг гостува на Киево. "Летящите магаренца" направиха нулево равенство с Парма при гостуването си на "Енио Тардини".

Наполи – Болоня 3:0
1:0 Кайехон 32
2:0 Хамшик 45+2
3:0 Хамшик 63

Наполи: Рейна, Бритос, Албиол, Маджо, Сунига, Бехрами, Инлер, Хамшик (Мертенс – 72), Кайехон, Пандев (Инсиние – 67), Игуаин (Радошевич – 84)
Болоня: Курчи, Антонсон, Натали, Гарич, Чех (Х. Креспо – 72), Дела Рока, Кърхин (Перес – 79), Коне, Христодулопулос (Москардели – 46), Диаманти, Бианки

http://www.gol.bg/footballsviat/2013-08-25/napoli-s-klasicheska-pobeda-nad-bolonia.155402

Няма коментари:

Собствено Търсене