четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Наполи спечели срещу Фиорентина на "Артемио Франки"

     
     Наполи се наложи над Фиорентина с 2:1 в мач от десетия кръг на италианската Серия А. Двубоят се игра на стадион „Артемио Франки”, а след този успех Наполи вече е само с 2 точки зад лидера Рома, който обаче все пак има и мач по-малко. Фиорентина остава с 18 точки и се намира на шестата позиция.
   Хуан Куадрадо се отчете с неточен удар в 3-ата минута, а резултатът бе открит в 12-ата. Наполи успя да излезе с гол напред, след като Хосе Кайехон получи пас от Гонсало Игуаин и нанесе изстрел с десния крак, а кълбото влетя в долния десен ъгъл на вратата на домакините. В 27-ата минута Фиорентина получи правото да изпълни дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Федерико Фернандес срещу Стефан Савич в наказателното поле. Зад топката застана Джузепе Роси и с точно изпълнение в долния десен ъгъл възстанови равенството – 1:1.   Почти веднага след това домакините бяха много близко до това да отбележат втори гол, но ударът на Хуан Куадрадо с десния крак срещна страничната греда.
   Наполи поведе с 2:1 в 36-ата минута – Гонсало Игуаин намери Дрийс Мертенс, който с левия крак прати кълбото в мрежата на Фиорентина. До почивката пропуски за домакините направиха Борха Валеро и Хуан Куадрадо.
Удар на Джузепе Роси в 59-ата минута бе блокиран, а малко след това отново той имаше шанс да отбележи, но не намери рамките на вратата. В 74-ата минута се откри нова възможност пред Роси, но ударът му с левия крак бе спасен от Пепе Рейна.
   Наполи остана с десет души в 80-ата минута, когато Кристиан Маджо получи втори жълт картон. 5 минути по-късно удар с глава на Джузепе Роси не попадна в целта. В 1-ата минута от добавеното време на двубоя и Фиорентина остана с човек по-малко на терена, след като втори жълт картон бе показан на Хуан Куадрадо.
   Така Наполи спечели срещата на „Артемио Франки” с 2:1. В следващия кръг отборът на Рафаел Бенитес е домакин на Катания, а Фиорентина гостува на Милан.

Фиорентина 1:2 Наполи
12' 0:1 Кайехон
28' 1:1 Роси (дузпа)
36' 1:2 Мертенс
ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Маджо-Наполи (80'), Куадрадо-Фиорентина (90')
СТАДИОН: „Артемио Франки"
СЪДИЯ: Джанлука Калварезе
ФИОРЕНТИНА: Нето, Ронкаля, Компер, Савич, Паскуал, Писаро, Акуилано, Куадрадо, Хоакин, Борха Валеро, Роси (резерви: Лупатели, Мунуа, Мендоса, Томович, Бакич, Вечино, Волски, Варгас, Яковенко, Оливера, Ребич, Ридер)
НАПОЛИ: Рейна, Фернандес, Албиол, Маджо, Место, Бехрами, Инлер, Кайехон, Игуаин, Мертенс, Пандев (резерви: Рафаел, Коломбо, Увини, Канаваро, Барити, Хамшик, Джемали, Радошевич, Армеро, Инсине, Сапата)



Няма коментари:

Собствено Търсене