неделя, 3 ноември 2013 г.

Наполи спечели девета победа



 http://www.sscnapoli.it/shared/imagebinary/7034/napoli_catania.jpg
     Наполи спечели деветата си победа от началото на сезона в Серия А, като надви 2:1 Катания у дома. Благодарение на това отбора се върна на второто място в класирането, като се изравни по точки с Ювентус. Двете попадения за отбора на Рафа Бенитес паднаха след прекрасни удари от разстояние.
   Хосе Мария Кайехон откри с хубав удар от разстояние в 15-ата минута. Само пет след това Марек Хамшик повтори упражнението, за да направи резултата 2:0. След още пет минути пък Кастро върна един гол за Катания, но това беше всичко, което сицилианците направиха. След почивката Наполи пропусна доста положения, но взе трите точки.
   С тях отбора има 28 точки, колкото и Ювентус, а Рома е с 30, но играе утре.
  Наполи взе много важна победа през седмицата срещу Фиорентина, а сега приемаше един от опашкарите в подреждането - Катания. Гостите бяха с нов треньор и в зоната на изпадащите, а тима на Бенитес летеше високо. спанският треньор отново беше направил промени в състава си, така както във всеки от мачовете в първенството до момента. Липсваха наказания Маджо и контузените Сунига и Бритос. В атака Хамшик се завърна в титулярния тим, след като беше резерва срещу Фиорентина. Инсине също започна, вместо Мертенс.  Домакините изгубиха Джандоменико Место почти веднага заради контузия. В 7-ата минута той бе сменен от Увини, който изигра първия си мач за сезона. Гонсало Игуаин задече подаване на Армеро, но над вратата, а резултата бе открит от испанеца Хосе Мария Кайехон. Той откри резултата с впечатляващ удар. Получи топката извън наказателното поле и с прекрасен шут с левачката я заби в горния ъгъл - 1:0.
   С това попадение Кайехон се превърна в най-резултатния играч на Наполи. Той вече има 6 гола и изпревари Игуаин и Хамшик. Вратарят на гостите Андухар трябваше да избива удар на Игуаин, но скоро след това Марек Хамшик удвои аванса на Наполи. Инсине намери словака, който също с прекрасен удар с левачката заби топката под гредата.
   С това головете на Наполи с удари извън наказателното поле този сезон станаха 8, което е най-доброто постижение в петте най-големи първенства в Европа.
 Катания вкара първия си гол под ръководството на треньора Луиджи де Канио още преди паузата. Кристиян Бираги подаде към Лукас Кастро, който реализира. До почивката двата тима не си отбелязаха повече попадения.
   През второто полувреме Наполи натисна в търсене на още голове. Кайехон и Игуаин размениха добри подавания и аржентинеца стреля с десния крак, но Андухар изби в корнер.  После Инсине намери Игуаин с добро подаване, но удара на Пипита пак бе спасен от Андухар. Катания не създаваше нищо, а Наполи пропускаше и пропускаше.
   Вратарят на сицилианците Андухар бе под пара. Той запазваше шансовете на своя тим след поредното добро спасяване. Този път Албиол засече с глава центриране на Инсине.
   Игуаин продължи с пропуските, като този път не уцели вратата, а хубав шут на Кайехон от границата на наказателното поле облиза страничната греда, но отиде в аут.
   В крайна сметка въпреки пропуските Наполи взе победата и се върна на второто място в Серия А изравнявайки се с Ювентус. Двата тима имат 2 точки по-малко от лидера Рома, който играе утре.
 
НАПОЛИ - КАТАНИЯ 2:1
1:0 Кайехон 15
2:0 Хамшик 20
2:1 Кастро 25

НАПОЛИ: Рейна, Место (7 Увини), Фернандес, Албиол, Армеро, Джемайли, Бехрами, Инсине (90 Мертенс), Хамшик, Кайехон, Игуаин (79 Сапата)

КАТАНИЯ: Андухар, Алварес (83 Ролин), Гиомбер, Легроталие, Капуано, Ицко (71 Петкович), Тахцидис, Алмирон, Кастро, Бираги (46 Кеко), Макси Лопес


Няма коментари:

Собствено Търсене