понеделник, 6 януари 2014 г.

Наполи започна годината с победа



 
     Наполи използва добре първата загуба на Рома за сезона и се приближи до втория в класирането след победа над Сампдория с 2:0. Отборът на Рафа Бенитес вече има 39 точки и е само на две от втората позиция.
И двата гола в мача вкара Драйс Мертенс през второто полувреме. Белгиецът се разписа в 53-ата и 62-ата минута. Той откри резултата след пас на Игуаин, а след това добави и второ попадение с прекрасно изпълнение от фаул.
   След загубите от Юве и Парма, Наполи натрупа четири мача без поражение, взимайки 2 победи и 2 равенства. Сампдория пък нямаше поражение откакто Синиша Михайлович пое тима, като записа 2 победи и 3 равенства.
Рафа Бенитес върна в състава Драйс Мертенс, който пропусна последната среща. Извън игра обаче бяха Пепе Рейна, Марек Хамшик и Валон Бехрами.
Първото полувреме започна с натиск на Наполи. Най-активен бе Гонсало Игуаин. Той даде прекрасен извеждащ пас към Инсине, но неговият диагонален удар бе спасен от вратаря. В 11-та минута Игуаин направи уникален пропуск, след като бе намерен непокрит в наказателното поле и стреля от воле от по-малко от десет метра, но уцели вратаря на голлинията.
Последваха два неточни удара на Хосе Кайехон и Драйс Мертенс от границата на наказателното поле.
В средата на полувремето Сампдория имаше страхотно положение, след като Ненад Кръстичич бе изведен зад защитата, заобиколи и вратаря, но точно преди да вкара на празна мрежа си поведе по нелеп начин топката и тя излезе в аут.
Наполи продължи да е по-активен и силен удар на Мертенс не бе уловен от вратаря, но нямаше кой да направи добавка. Игуаин пък пробва прострелно центриране и малко не достигна на Мертенс да засече на празна мрежа.
Малко преди почивката Игуаин се прояви като технично преодоля съперник по крилото, след това даде прекрасен пас с външен фалц и провря топката покрай вратаря на втората греда, но там Кайехон с шпагат засече неточно.
След паузата Наполи продължи да натиска. Удар с десния крак на Кайехон от малък ъгъл мина покрай вратата. В 53-ата минута логичното се случи. Игуаин центрира по земя и Драйс Мертенс от движение разстреля с десния крак вратаря Да Коща, забивайки топката в близкия ъгъл.
Самп можеше бързо да изравни, но Габиадини разстресе гредата. Младокът, който е собственост на Ювентус, стреля силно от границата на наказателното поле, но уцели напречната греда, топката тупна почти на голлинията и се върна обратно в игра. При продължението на атаката гостите имаха и претенции за дузпа, но съдията ги подмина.
В 62-ата минута по-късно Мертенс реши всичко с втория си гол в мача. Белгиецът се разписа директно от фаул, като прати топката над стената в ъгъла.
Наполи пропусна още положения. Мертенс подаде към Кайехон, който остави топката за Инсине, но ударът бе неточен. Сампдория пък удари две греди с един удар. След контра Поци подаде към Сансоне, който стреля отлично, но топката удари двете греди и се разходи по голлинията.
В крайна сметка Наполи спечели три точки, с които вече има 39 в актива си, а вторият Рома е с 41. Сампдория пък за шесто поредно гостуване на "Сан Паоло" не успя да вкара гол и е с 18 точки на 4 над зоната на изпадащите.
НАПОЛИ - САМПДОРИЯ 2-0 (0-0)
1-0 Мертенс (53)
2-0 Мертенс (62)
НАПОЛИ (4-2-3-1): Рафаел - Маджо, Фернандес, Албиол, Ревейер (49 - Армеро) - Инлер, Джемайли - Инсинье, Кайехон (84 - Радошевич), Мертенс - Игуаин (77 - Сапата).
Наставник: РАФАЕЛ БЕНИТЕС.
САМПДОРИЯ (4-2-3-1):
Да Коща - Де Силвестри, Мустафи, Гасталдело, Реджини (72 - Коста) - Обианг, Паломбо - Габиадини, Кръстичич (78 - Поци), Сориано (66 - Санзоне) - Едер.
Наставник: СИНИША МИХАЙЛОВИЧ.
Жълти картони: Игуаин, Мертенс, Сапата (Наполи); Обианг, Реджини, Мустафи (Сампдория).
Стадион: "Сан Паоло", Неапол - 42 000 тифози.



Няма коментари:

Собствено Търсене