събота, 27 септември 2014 г.

Киево шокира Наполи




     Киево задълбочи кризата в Наполи, като победи набедения претендент за титлата в Италия с 1:0 като гост с гол на Макси Лопес в началото на втората част. В миналия кръг южняците измъкнаха победата в 95-ата мин. при гостуването на Дженоа, но този път нямаше щастлива развръзка за тях. С големи пропуски за южняците се отличиха най-вече Игуаин и Инсине. Забележителното е, че Киево не падна от Наполи и през миналия сезон на „Сан Паоло“, измъквайки равенство 1:1.
   Вратарят на веронци Франческо Барди се превърна в герой на мача. Той спаси удари на Игуаин и Хамшик в началната част на двубоя.
   В 26-ата мин. се стигна до дузпа за Наполи. Игуаин си поведе топката и бе съборен в наказателното поле. Аржентинецът сам се нагърби с изпълнението, но Барди позна ъгъла и спаси.
   В 31-ата мин прозвуча сериозен предупредителен сигнал за отбраната на южняците, които този път играха с нов дънково син екип. Тогава Макси Лопес от Киево засече майсторски един извеждащ пас от въздуха, но уцели напречната греда.
   След почивката Барди отрази страховит далечен удар на Сунига от Наполи. В 49-ата мин. обаче Макси Лопес пое на скорост след пас на Иско, изскочи зад гърба на отбраната на южняците и този път не им прости. Аржентинецът откри резултата, като намери далечния ъгъл с диагонален удар покрай Рафаел – 0:1.
   Обсадата на вратата на Киево вървеше с пълна сила, но и гостите се опитваха да довършат Наполи при някоя контра. Стражът на Летящите магаренца Барди потвърди отличните впечатления от играта си, като спаси нови изстрели на Хамшик и Инлер.
   В крайна сметка жълто-сините удържаха скъпоценната си преднина, въпреки отпуснатите от рефера пет минути добавено време. Последното решаващо спасяване на Барди дойде в 95-ата мин., когато той отрази удар отблизо с глава на Сапата.

http://www.gol.bg/footballitaly/2014-09-14/kievo-shokira-napoli

Няма коментари:

Собствено Търсене