неделя, 29 ноември 2009 г.

Парма и Наполи направиха 1:1 на "Енио Тардини"


Отборите на Парма и Наполи завършиха наравно - 1:1 в мач от 14-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион „Енио Тардини". Българският нападател на Парма Валери Божинов не попадна в групата за мача. Домакините се опитаха да упражнят натиск в началните минути на срещата, но неаполитанците се бранеха много добре и успяха да се справят с атаките на Парма. От своя страна футболистите на Наполи организираха много опасни контраатаки към вратата на Антонио Миранте.

Така се стигна до 32-та минута на мача, когато Наполи откри резултата. Точен за неаполитанците бе аржентинският нападател Херман Денис, който се възползва от центриране на Кристиан Маджо в наказателното поле и отблизо преодоля Миранте за 0:1. През второто полувреме отборът на Парма се вдигна на щурм, търсейки изравнително попадение. Така се стигна до 84-та минута, когато „дуковете" получиха право да изпълнят дузпа. Съдията посочи бялата точна за спорно нарушение на Матео Контини срещу Давиде Ланзафаме в наказателното поле, за което защитникът на Наполи получи и директен червен картон. Зад топката застана Никола Аморузо и с хладнокръвен удар оформи крайното 1:1, носейки една точка за отбора си.

След това равенство Парма заема 5-то място във временното класиране на Серия А с актив от 24 точки, а Наполи е на 11-а позиция с 20 точки.

Източник: СПОРТА.БГ http://sporta.bg/?load=Football::Article&sportId=&id=341271&championshipId=16171

Parma-Napoli 1-1

Parma: Mirante, Zaccardo, Dellafiore, Panucci, Lucarelli, Castellini (9' st Biabiany), Morrone, Dzemaili, Lunardini (26' st Antonelli), Amoruso, Lanzafame (48' st Paci). A disp. Paverini, Zenoni, Cordova, Budel. All. Guidolin

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Contini, Maggio, Pazienza (37' st Cigarini), Gargano, Aronica, Hamsik, Denis (20' st Bogliacino), Quagliarella (45' st Grava). A disp. Iezzo, Zuniga, Pià, Hoffer. All. Mazzarri

Arbitro: Trefoloni di Siena
Marcatori: 33' pt Denis (N), 41' st Amoruso rig. (P)
Note: ammoniti Cannavaro, Zaccardo, Panucci, Lunardini, Pazienza. Espulso Contini (N) al 40' st per proteste.


Няма коментари:

Собствено Търсене