вторник, 3 ноември 2009 г.

Президентът на Наполи е готов да замени Хамшик срещу целия състав на Ювентус


Хамсик вкара 7 гола в досега изиграните 11 кръга на серия А


Спортният всекидневник "Тутоспорт", който е притежание на собствениците на Ювентус, помества днес изявление на президента на Наполи - Аурелио Де Лаурентиис по повод апетита на "старата госпожа" към голмайстора Марек Хамсик.
"Не го продавам. Той е колосален играч, изключителен професионалист и не си въобразява, че е величие. Ако (президентът на Юве) Блан го иска, ще трябва да ми даде в замяна целия състав на Ювентус," отговаря провокационно Де Лаурентиис.
Наполи е хит на седмицата, след като победи като гост Ювентус, а два от трите гола отбеляза 22-годишният словашки национал Марек Хамсик. Победа срещу Юве в Торино е историческо постижение в Италия, защото означава да покажеш не само игрово и тактическо превъзходство, но и да се пребориш с цялата система на калчото, при която всяко първенство започва по неписаното правило, че първото място е резервирано за един от трите гранда - Юве, Интер или Милан.
Наполи не беше постигал такъв успех от 27 години и сега неговият президент с основание се забавлява като провокира могъщия футболен клан на "черно-белите".
Хамсик вкара 7 гола в досега изиграните 11 кръга на серия А и медиите непрекъснато го спрягат за трансфер, а списъкът на кандидат-купувачите включва, освен Юве, също Интер, Реал Мадрид, Челси и Манчестър Сити.
Младият нападател премина от Бреша в Наполи през 2007 година срещу 5 милиона евро. Според специалистите цената му в момента е поне четири пъти по-висока.

http://topsport.ibox.bg/news/id_823669895

Няма коментари:

Собствено Търсене