неделя, 14 март 2010 г.

Фиорентина шокира Наполи


Наполи загуби от Фиорентина

http://www.tuttoazzurro.it/incontri/lega.jpg

Отборът на Фиорентина се наложи с 3:1 като гост на Наполи и остава в битката за местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. След отпадането от Шампионската лига през седмицата, наставникът на "виолетовите" Чезаре Прандели бе затиснат от куп кадрови проблеми. Въпреки това с два гола на Джилардино и попадение на Йоветич в края гостите стигнаха до успеха.Двубоят бе изключително динамичен като и двата тима се хвърлиха в битката. Гостите се бранеха много организирано и не позвалиха на Наполи да вземе инициативата. Джилардино пропусна най-чистото положение за "виолетовите", докато за Наполи Денис от няколко метра не успя да преодолее Фрей.
Второто полувреме започна с натиск на Наполи, който даде резултат още в 48-ата минута. Добра атака на неаполитанците завърши с хубаво центриране на Маджо към Лавеци, който направи вратаря на Фиорентина безпомощен.

Попадението смути тосканците и скоро след това Лавеци можеше да удвои. В следващите минути отборът на Наполи пропусна още едно добро положение преди да бъде наказан от Джилардино. Резервата Кума Бабакар се пребори за една топка и намери Йоветич, който сложи топката на главата на Джила. Нападателят не сгреши и изравни за 1:1.
В следващите минути играта се успокои. Наполи се опита да упражни натиск, но Фрей с няколко спасявания отчая нападателите на домакините. В заключителните минути Фиорентина стигна до успеха. При едно центриране от корнер Йоветич насочи с глава топката към Джилардино и нападателят се разписа за 1:2.
В даденото от съдията продължение вратарят на Наполи Морган де Санктис се включи при едно центриране от корнер. Кълбото обаче бе избито и попадна в Бабакар, който го насочи посока опразнената врата. Пред нея Йоветич застигна топката и я прати в мрежата за 1:3.

Фиорентина остава на 10-то място с 38 точки। Наполи има две повече, но заема седмо място. Четвърти е тима на Палермо с 46 точки.
Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Rinaudo, Aronica, Maggio, Pazienza (20' st Cigarini), Gargano, Zuniga (43' st Bogliacino), Hamsik, Lavezzi, Denis (30' st Quagliarella). A disp. Iezzo, Rullo, Liccardo, Maiello. All. Mazzarri
Fiorentina: Frey, Comotto (12' st De Silvestri), Felipe, Kroldrup, Gobbi, Donadel, Bolatti (19' st Montolivo), Pasqual (12' st Babacar), Santana, Jovetic, Gilardino. A disp. Avramov, Ljajic, Zanetti, Masi. All. Prandelli
Arbitro: Banti di Livorno
Marcatore: 3' st Lavezzi (N), 15' st Gilardino (F), 42' st Gilardino (F), 50' st Jovetic
Note: ammoniti Pazienza, Felipe, Comotto, Lavezzi


Няма коментари:

Собствено Търсене