неделя, 7 март 2010 г.

Наполи се отдалечи от зона ШЛ след загуба в Болоня


Болоня победи борещия се за място в евротурнирите Наполи с 2:1 като домакин в мач от 27-я кръг на италианската Серия „А”। Всички голове паднаха в рамките на първите 15 минути от срещата. Домакините поведоха с два бързи гола на бившия нападател на Наполи Салайета и ветерана Адаилтон. Защитникът Ринаудо върна един гол в 14-ата минута, но той се оказа последен в двубоя. Двубоят започна с два светкавични удара на домакините. Болоня поведе неусетно с 2:0 до 12-ата минута, като точни бяха Марсело Салайета и Мартинс Адаилтон.

В седмата минута уругвайският нападател на Болоня се разписа във вратата на бившия си тим. С хубав удар от средата на наказателното поле след пас на Антонио Буше Салайета порази вратата на Морган Де Санктис за 1:0.В 12-ата домакините удвоиха преднината си след отлично изпълнен пряк свободен удар на бразилския ветеран Адаилтон, който с диагонален удар от над 20 метра не остави шансове на Де Санктис, пращайки топката в горния му ляв ъгъл. Две минути по-късно бранителят Леандро Ринаудо намали пасива на Наполи. Високият защитник засече центриране на Езекиел Лавеци и прати топката в долния ляв ъгъл във вратата на домакините. Голмайсторът на гостите Марек Хамшик опита късмета си с удар извън пределите на наказателното поле, но стражът Вивиано парира удара на чешкия национал. До края на полувремето играчите на Болоня бяха по-активни пред вратата на Наполи, но резултатът остана непроменен до почивката.След паузата Даниеле Портанова имаше шанс да увеличи преднината на Болоня.

Централният защитник се извиси над отбраната на Наполи и стреля с глава след центриране на ветерана Адаилтон. Игровото темпо постепенно започна да спада. Фабио Куалярела направи опит да пробие защитния вал на Болоня, но далечният му удар бе блокиран с лекота. В заключителните минути преобладаващ фактор в играта бяха нарушенията. Домакините все пак направиха достатъчно за да запишат втората си поредна победа в Серия А. Болоня се изкачи до 13-ата позиция във временното класиране с актив от 34 точки. Наполи изпусна временната си позиция в подреждането, даваща право на участие в Лига Европа, след като Сампдория записа победа срещу закъсалия Лацио. Наполи е седми с 41 точки.

http://www.novsport.com/news84346_1032.html

Няма коментари:

Собствено Търсене