събота, 3 април 2010 г.

Лацио и Наполи не успяха да се победят



Отборите на Лацио и Наполи завършиха наравно 1:1 в срещата по между си от 32-ия кръг на италианската Серия „А”. Наставникът на Лацио Еди Рея за първи път се изправи срещу бившия си тим, с когото успя да спечели промоция в елита и да постигне няколко много добри резултати. Точката не бе добре дошла за двата отбора – Лацио не успя да дръпне на опасната зона, докато Наполи пропусна да се изравни с четвъртия Палермо.
Дошлият през януари Серджо Флокари изведе Лацио напред в резултата още в 3-ата минута. Той засече с глава центриране на Маури и остави безпомощен Морган Де Санктис за 1:0.
Впоследствие Наполи взе инициативата в свои ръце и започна да създава атака след атака. Цунига и Лавеци пропуснаха за гостите, а мощен удар на Коларов бе спасен с мъка от стража на Наполи. Все пак се стигна до 38-ата минута, когато Наполи успя да изравни. Марек Хамшик вкара красив гол от малък ъгъл в долния ляв ъгъл за 1:1, като при този резултат завърши и първата част.


През второто полувреме гостите от Неапол бяха далеч по-активният тим на терена и на няколко пъти можеха да стигнат до победно попадение, но Цунига, Куалярела и Хамшик пропуснаха от отлични позиции. В крайна сметка резултатът остана непроменен и двата отбора взеха по точка.
Тя обаче не е добре дошла и в двата лагера. Лацио остава 16-и с актив от 34 точки, само на 3 от опасната зона. Наполи пък е на 7-а позиция с 49 точки, на 2 от заветното четвърто място.

Lazio: Muslera, Biava, Dias, Radu, Lichtsteiner, Brocchi, Ledesma, Mauri, Kolarov, Rocchi (1' st Zarate), Floccari (34' st Cruz). A disp. Berni, Stendardo, Baronio, Del Nero, Hitzlsperger. All. Reja
Napoli: De Sanctis, Grava, Cannavaro, Campagnaro, Maggio (8' st Rinaudo), Pazienza, Gargano, Zuniga, Hamsik, Quagliarella, Lavezzi. A disp. Gianello, Rullo, Bogliacino, Cigarini, Maiello, Denis. All. Mazzarri
Arbitro: Orsato di Schio
Marcatori: 4' pt Floccari (L), 38' pt Hamsik (N)
Note: ammoniti Biava, Rinaudo, Lichtsteiner, Radu।

Няма коментари:

Собствено Търсене