сряда, 23 януари 2013 г.

Кавани се цели в титлата


     http://www.gong.bg/uploads/news_images/201212/photo_verybig_314377.jpg    
     Единсон Кавани просто няма спирачки. Нападателят на Наполи бележи гол след гол и от началото на кампанията вече има 25 попадения в 26 срещи. В сблъсъка с Фиорентина през уикенда уругваецът наниза попадение №100 в кариерата си в Италия. Той има 17 гола в първенството и благодарение на тях Наполи е втори.
  Небесносините имат 13 точки повече отколкото през миналия сезон по това време. Тогава Наполи беше на 14 точки от върха, а сега изостава с 5 от Ювентус. Кавани вярва, че тима може да спечели титлата.
  "Скудетото? Демонстрирахме, че можем да се мерим с всеки, включително и с Ювентус. В някои мачове обаче ни липсваше желание за победа и хъс, заради което допуснахме грешки. Трябва във всеки мач да показваме ненаситност на терена", заяви Кавани.
  Според пресата уругваеца скоро може да се превърне в капитан на Наполи. Той продължава да преследва рекорда на Диего Марадона по голове за клуба. В момента капитан е Паоло Канаваро, който се завърна в тима след като наказанието му бе отменено.
  "Паоло е важна фигура в съблекалнята и на терена, но най-вече с държанието си извън терена. За мен той трябва да остане капитан, поне в този негативен за кариерата му период. След това ще видим".
  Кавани продължава да е желан от големите клубове в Европа. Той има договор с Наполи, в който клаузата за разтрогване е 63 млн. Нападателят иска да печели в Неапол, където до момента е взел единствено Купата на Италия.
  "В момента мислите ми са за това да печеля с Наполи. Това е желанието ми. Не мисля за цифри, лични премии, награди и т.н. Искам да оставя важна следа в историята на Наполи, защото този град и клуб ми дадоха много и аз искам да им дам много.
  От стоте гола, които вкара Кавани си спомня много добре един. "Този на финала за Купата на Италия в Рим срещу Ювентус. За мен той е най-важният, защото ни помогна да подарим на неаполитанците един национален трофей".
http://bsport.bg/pictures/big/46647ea54f60.jpg
http://www.gol.bg/footballsviat/2013-01-23/kavani-se-celi-v-titlata.145234

Няма коментари:

Собствено Търсене