понеделник, 8 април 2013 г.

Наполи остава на 9 точки от Юве


 
     Наполи продължава преследването на лидера Ювентус, след като победи с 2:0 Дженоа у дома. Неаполитанците остават на 9 точки зад бианконерите, а до края на сезона има 7 кръга. По-важното за тима на Валтер Мадзари обаче е, че използва шанса да дръпне пред третия Милан, който е четири точки назад.
    Дженоа също се нуждаеше от добър резултат, защото беше застигнат от Палермо и Сиена. Трите отбора делят предпоследното място в класирането с равен актив от точки. Куриозното е, че тима от Генуа пусна в атака двама играчи родени в Неапол - Чиро Имобиле и Андреа Бертолачи.
   Именно Бертолачи имаше първия шанс в мача. Той стреля силно, но Де Санктис изби. Наполи отвърна с пробив на Горан Пандев, който финтира двама, но видя как вратаря Фрей спасява удара му.
   Македонецът беше много активен в атаката на Наполи. Първо стреля силно в аут, а след това откри резултата. Кавани се пребори с Гранквист, свали топката на земята и я подаде към Пандев. Македонецът финтира защитник и стреля с левачката. Рикошет в Гранквист промени траекторията на удара и топката спря в мрежата - 1:0.
   Наполи продължи да доминира с лекота и да създава положения. Защитата на Дженоа се задъхваше. В 29-ата минута логичното се случи и домакините вкараха втори гол.
   Марек Хамшик подхвана конртаатака при която играчите на Наполи бяха трима срещу четирима. Домакините разиграха добре и топката се озова у Джемайли отляво. С премерен удар по диагонала, той не остави шанс на Фрей - 2:0.
   Това бе пети гол на Джемайли този сезон в Серия А. Четири от тези попадения той отбеляза в последните 2 мача. В предишния кръг срещу Торино Джемайли наниза хеттрик.
   Кавани замалко не вкара трети гол веднага след паузата, след като преодоля Гранквист, но вратаря Фрей направи достатъчно, за да отклони топката. Домакините и след почивката бяха по-добрият отбор. Кавани и Хамшик пропуснаха добри положения.
   В 65-ата минута Наполи получи дузпа. Куцка събори Хамшик в гръб в наказателното поле и Единсон Кавани застана зад топката. Вратарят Фрей обаче спаси удара на уругваеца. Стражът на Дженоа продължи да прави важни спасявания и така запази резултата само 2:0 за Наполи. Но това бе напълно достатъчно за домакините.
 
Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Britos, Maggio, Behrami (75' Inler), Dzemaili, Hamsik (88' El Kaddouri), Armero, Pandev (78' Insigne), Cavani. All Mazzarri
Genoa: Frey, Granqvist, Portanova, Moretti, Kucka (68' Jorquera), Matuzalem, Jankovic (58' Olivera), Bertolacci (52' Vargas), Rigoni, Antonelli, Immobile. All. Ballardini
Arbitro: Banti di Livorno
Marcatori: 18' Pandev, 29' Dzemaili
Note: ammoniti Campagnaro, Kucka, Immobile, Vargas. 

Няма коментари:

Собствено Търсене