неделя, 31 март 2013 г.

Футболен шедьовър! Наполи победи Торино с 5:3 в мач мечта


 http://www.sscnapoli.it/shared/imagebinary/4264/partita_Torino_Napoli.jpg
     Наполи победи Торино с 5:3 на „Олимпико” в един истински голов трилър, който сложи край на 30-ия кръг в Серия А. Публиката в Торино видя 8 гола, две дузпи (една вкарана и една пропусната) и всичко най-красиво от футболната игра.
   Бившият играч на „биковете” Джемайли вкара хеттрик за Наполи и бе изпратен с бурни освирквания от феновете на домакините, когато бе заменен. Кавани влезе като резерва, направи дузпа за Торино, а после вкара два страхотни гола, за да донесе успеха на южняците.
   Наполи се върна на 9 точки зад лидера и шампион Ювентус при оставащи 8 кръга до края на сезона.
   От първата минута двата отбора излязоха да се надиграват и тотално опровергаха клишето, че италианският футбол е затворен и скучен. След куп обрати.
   Наполи поведе след 10 минути. Един корнер беше изчистен слабо, Инсиние чукна за Джемайли, който прати снаряд в мрежата за 0:1.
   Джемайли не се зарадва на гола, защото започна кариерата си в Серия А именно в Торино.
ВИДЕО: Великденска лудост в Торино, осем гола и победа за Наполи

   „Биковете” изравниха след друго меле при корнер. Маджо блокира удара на Камил Глик, но Едгар Барето от малък ъгъл успя да промуши през Канаваро за 1:1.
   В края на първата част Маджо бе съборен от Дармиан в наказателното поле и съдията Джанокаро даде дузпа. Хамшик стреля от бялата точка, но вратарят Жиле усети ъгъл, плонжира и спаси.
   Наполи поведе само 70 секунди след рестарта. Хамшик върна за Джемайли и швейцарецът с албански корени с едно докосване прати в долния ляв ъгъл за 1:2.
   Канаваро се размина леко при опасен шпагат срещу Меджорини, но реферът не даде дузпа.
   Канаваро направи атрактивна задна ножица право в ръцете на Жиле, а Кавани се появи на терена за последните 20 минути. Неговата поява доведе до нови драми.
   Уругвайският голмайстор на Серия А спря с ръка центриране на Черчи и след кратко колебание съдията посочи за втори път бялата точка.
Резервата Джонатас изпрати прецизно в долния ляв ъгъл и изравни – 2:2.
   Наполи тръгна да търси гол, но получи такъв. Меджорини открадна от Бритос, заобиколи вратаря Росати и направи 3:2.

   Армеро поиска дузпа, играч на Торино остана на земята, Цунига върна за Джемайли и в безпощаден шут той оформи хеттрик срещу бившия си тим – 3:3.
   Тогава на сцената пак излезе Кавани. Джемайли спечели пряк свободен удар, а с вътрешен фалц над стената Кавани прати на сантиметри до гредата от правилната страна и опъна мрежата – 3:4.
   В края Армеро центрира и Кавани блестящо засече с глава в обратния ъгъл за крайното 3:5.
  Наполи пак е втори с 59 точки, на 9 зад лидера Ювентус. Милан е с 57 на трето място.

Няма коментари:

Собствено Търсене