понеделник, 20 октомври 2014 г.

Наполи изпусна Интер в късна драма




     Интер и Наполи завършиха драматично 2-2 на "Джузепе Меаца" в дербито от 7-ия кръг на италианската Серия “А”. Всички попадения паднаха в последните 10-ина минути на двубоя, като гостите от Неапол два пъти повеждаха чрез Хосе Кайехон, но Гуарин и Ернанес успяха да спасят точката за нерадзурите. Любопитно беше, че двамата треньори Валтер Мадзари и Рафа Бенитес се изправиха срещу бившите си клубове.
   Преди почивката домакините имаха известно надмощие и на два пъти Ернанес пропусна да открие резултата. В 18-ата минута бразилецът създаде отлична ситуация за Икарди, но Раул Албиол успя да избие в корнер. В 39-ата минута Ернанес нацели гредата с чудесен удар от воле. След почивката гостите започнаха по-смело да поглеждат напред и Инсинье удари греда с изстрел от малък ъгъл. После пък Неманя Видич засече с глава центриране от корнер малко над вратата, а Ханданович се справи с коварен изстрел на Кайехон от дистанция.

    В 79-ата минута Видич изби лошо топката в краката на Кайехон, който без забавяне матира Ханданович за 0-1. В 82-рата минута резервата Фреди Гуарин се възползва от добра намеса на Икарди, който отклони с глава топката след корнер, изпълнен от Додо, и изравни за 1-1. В добавеното време драмата стана пълна. Кайехон отново даде преднина на Наполи, след като беше изведен отлично от Давид Лопес зад защитата на домакините, но след подновяването на играта Додо напредна отляво и центрира, като Ернанес засече с глава топката в мрежата за крайното 2-2.
   Така Интер прекъсна серията от две тежки загуби от Каляри и Фиорентина и със събраните 9 точки се изкачи на 9-о място в класирането. Тимът на Бенитес пък е седми с 11 т.

 


Napoli: Rafael, Zuniga, Albiol, Koulibaly, Britos (75' Ghoulam), Inler, Lopez Silva, Callejon, Hamsik (62' Jorginho), Insigne (69' Mertens), Higuain. A disp.Andujar, Colombo, Henrique, Maggio, Mesto, De Guzman, Michu, Zapata. All.Rafa Benitez
Inter: Handanovic, Ranocchia, Vidic, Juan Jesus, Obi (57' Mbaye), Hernanes, Medel (81' Guarin), Kovacic, Dodo', Palacio (88' M'Vila), Icardi. All. Walter Mazzarri

Arbitro: Orsato di Schio
Marcatori: 79' J. Callejon, 82' Guarin, 90' J. Callejon, 92' Hernanes
Note: ammoniti Hernanes, Britos, Higuain, Jorginho, Juan Jesus


0-1 Хосе Кайехон 79
1-1 Фреди Гуарин 82
1-2 Хосе Кайехон 90
2-2 Ернанес 90+1

Няма коментари:

Собствено Търсене