неделя, 27 септември 2015 г.

Наполи постави шампиона Ювентус на колене



 

     Наполи нанесе пореден тежък шамар на Ювентус, след като спечели с 2:1 дербито на 6-ия кръг в италианската Серия "А", което се игра на "Сан Паоло".  Доста интересно е да се отбележи, че торинци отново не бяха на ниво, а бразилецът Ернанеш бе най-слабият футболист в редиците на тима и учудващо не бе заменен още на почивката.
    Инсине откри резултата в 26-ата минута, а Игуаин го удвои в 62-ата.  Лемина обаче вкара почетно попадение за гостите в 63-ата минута, но силите на "Бианконерите" не стигнаха за нищо повече.

    След тази среща Юве е 13-и в класирането с 5 точки, докато Наполи е на 10-ото място с 9 пункта.  Домакините получиха и неприятен удар, след като Лоренцо Инсине бе принудително заменен през първото полувреме на мача.
    Началото на мача бе равностойно, но гостите от Торино първи стигнаха до опасно положение, след като Дзадза бе изведен добре в наказателното поле, но ударът му от няколко метра бе спасен по страхотен начин от стража на домакинския тим.  В 20-ата минута Инсине отправи далечен удар, който обаче премина встрани противниковата врата и не застраши Буфон.  Шест минути след това домакините откриха резултата след попадение на Инсине.
 Италианският национал направи страхотна двойна комбинация с Игуаин, а след това с нисък удар от границата на наказателното поле успя да препарира Буфон.  През следващите минути гостите бяха беиздейни. В края на полувремето Гулам стреля от малък ъгъл, но Буфон изби. Кайехон пък стреля неточно при добавката.    Последва обаче и пропуск на Юве, но Дзадза не успя да се възползва от грешката на Кулибали и Буфон спаси удара му. В последните секунди от частта Мертенс се озова на стрелкова позиция, но ударът му към далечния ъгъл премина на сантиметри покрай гредата.

    Второто полувреме започна с положение за Юве и в 50-ата минута след центриране на Дибала, Киелини игра с глава, но прати топката над вратата.  Пет минути след това Погба отправи удар от 25 метра, от фаул, но топката се отби в стената.  В 60-ата минута Дибала отправи силен удар от дистанция в опит да прехвърли вратаря, но топката излезе над вратата.
Минута след това Игуаин отправи страховита тупалка от дистанция, но Буфон успя да парира топката.
    В 62-ата минута все пак аржентинецът се разписа и удвои аванса на неаполитанци. Меко казано скандален пас на Ернанеш бе пресечен от гаучоса, който напредна и навлезе в наказателното поле, а след това с много силен удар в далечния ъгъл реализира.

    Секунди след това Лемина намали резултата и върна отбора си в мача. Защитата на Наполи не издържа и изпусна халфа, който от далечнта греда реализира след хубаво центриране.  В 67-ата минута Гулам отправи мощен удар от дистанция, който бе избит от Буфон.  И Погба пробва късмета си малко след това, но Рейна бе на мястото си и улови топката. Мората можеше да изравни в 75-ата минута, но силният му удар от дъгата премина на сантиметри от страничната греда.
    В продължението Алан игра с ръка в наказателното си поле, но напълно неволно и в крайна сметка логично не бе отсъдена дузпа.

НАПОЛИ – ЮВЕНТУС 2:1
1:0 Инсине 26'
2:0 Игуаин 62’
2:1 Лемина 63'


НАПОЛИ: Рейна, Албиол, Кулибали, Хисай, Гулам, Хамшик, Алан, Жоржиньо, Игуаин (84 - Габиадини), Кайехон, Инсине (40 - Meртенс)
ЮВЕНТУС: Буфон, Евра, Бонучи, Киелини, Ернанеш (64 - Куадрадо), Падоин, Перейра, Лемина, Погба, Дибала (71 - Мората), Дзадза

  http://www.gol.bg/juventus/2015-09-26/napoli-postavi-shampiona-yuventus-na-kolene

Няма коментари:

Собствено Търсене