петък, 2 октомври 2015 г.

Наполи с важнa победa и поглед към елиминациите



 
      Наполи успя да спечели с 2:0 гостуването си на Легия във Варшава.
Първото полувреме бе равностойно, въпреки че италианците имаха леко надмощие.
   Наполи поведе в 53-та минута, когато Хосе Кайехон центрира в наказателното поле на Легия, където Драйс Мертенс засече топката с глава и я изпрати във вратата на Душан Кучиак.
Легия изпусна невероятна възможност да изравни резултата в 59-та минута, когато Александър Прийович стреля с глава, а топката срещна напречната греда на вратата на Габриел.
Алан можеше да реши всичко в мача в 74-та минута, когато излезе сам срещу Душан Кучиак, но вратарят успя да отази удара на футболиста на Наполи и да избие топката в корнер.
   Две минути по-късно Алан отправи нов впечатляващ удар, след което Кучиак отново се намеси и изби, а след това топката срещна и десния стълб на вратата на Легия и излезе в корнер.
Наполи вкара втори гол в 84-та минута, когато Гонсало Игуаин направи добър рейд, след което стреля от границата на наказателното поле на Легия и изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Душан Кучиак.
Кучиак се намеси решаващо в 88-та минута и предотврати нов гол във вратата си, след като спаси удар на Маноло Габиадини.
 Napoli: Gabriel, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam, Allan (86' Chalobah), Valdifiori, David Lopez, Callejon (79' Higuain), Mertens (72' El Kaddouri), Gabbiadini. A disp.Rafael, Albiol, Strinic, Jorginho. All.Maurizio Sarri   
Legia Warszawa: Kuciak, Bereszynskynski, Rzezniczak, Lewczuk, Brzyski, Guilherme, Pazdan (89' Makowski), Jodlowiec, Tricowscki (62' Nikolic), Kucharczyk (62' Duda), Prijovic. All. Henning Berg
Arbitro: Koukoulakis (Grecia)
Marcatori: 53' D. Mertens, 84' G. Higuain
Note: ammonito Rzezniczak


 
   В другия мач от групата Мидтиланд спечели с 3:1 като гост срещу Брюж.

Класиране в група „D“:
1. Наполи 6 точки
2. Мидтиланд 6
3. Брюж 0
4. Легия 0
 


Сари: Постигнахме важна победа като гост

http://www.sscnapoli.it/shared/imagebinary/19365/LEGIAVASRSAVIA-NAPOLI-SARRI-FOTOCUOMO-1.jpg
     Треньорът на Наполи Маурицио Сари остана доволен от победата с 2:0 над Легия във Варшава. Според него това е важен успех за тима му като гост в Лига Европа. Той също така се радва, че играчите, на които заложи, не го разочароваха.
   "Отборът игра с много решителност и желание за победа. Радвам се, че спечелихме този мач и че играчите, на които заложих, показаха, че може да се разчита на тях. Хубаво е, че победихме, макар да направих някои промени в стартовия състав. През първото полувреме играхме малко статично и позволихме на съперника да се защитава лесно. Трябваше да разтеглим играта и да ги караме да напускат своите позиции. В крайна сметка обаче взехме ценна победа като гост, но сега трябва да продължаваме да надграждаме в бъдеще", заяви Сари.





Няма коментари:

Собствено Търсене