вторник, 9 септември 2008 г.

РОМА - НАПОЛИ 1:1

1:0 Акуилани (28)

1:1 Хамшик (55)

РОМА 4-2-3-1: Дони, Сисиньо (64-Менес) , Мексес, Рийзе(72-Тонето), Жуан, Де Роси, Писаро, Касети, Акуиляни, Вучинич, Баптища (81-Окака)

НАПОЛИ 3-5-2: Йецо, Сантакроче, Канаваро, Конти, Маджо, Блази, Гаргано, Хамшик (76-Пациенца), Витале (67-Ринаудо), Лавеци, Денис (84-Салайета)

Носителят на купата на Италия и класиралият се на второ място в калчото през последните три години отбор на Рома завърши 1:1 с Наполи на "Олимпико" в старта на калчото. Без контузения си капитан Франческо Тоти "вълците" започнаха по-добре и съвсем заслужено поведоха чрез Алберто Акуилани в 28-ата минута на мача. Той спря на гърди подаване на Даниел де Роси и с удар от волле разстреля Йецо за 1:0. До края на полувремето Вучинич и Акуилани пропуснаха да удвоят.

Новото попълнение на римляните Жулио Баптища разочарова с играта си. По-добре подготвеният отбор на Наполи, който спечели Интертото и започна подготовка с 20 дни преди "вълците", натисна след почивката и съвсем заслужено изравни, но минута преди това да се случи Сантакроче бе изгонен за два жълти картона. Хамшик бе точен в 55-ата минута, след като първо уцели гредата, но при добавката със странична ножица изравни.
"Небесносините" бяха по-свежи и владееха повече инициативата, въпреки че бяха с човек по-малко. Новото попълнение на Рома Менес се появи в игра, като пропусна да донесе трите точки в дебюта си, останал сам срещу Йецо в 88-ата минута. В следващата атака Лавеци също изпусна да донесе успеха на неаполитанците.


Репортаж от Рома - Наполи 1:1

Няма коментари:

Собствено Търсене