неделя, 14 септември 2008 г.

14.09.2008 Наполи обърна Фиорентина


Наполи победи Фиорентина с 2:1 в среща от втория кръг на Серия А. „Виолетовите" играха по-добре през първото полувреме и материализираха превъзходството си в 40-ата минута. Завърналият се в игра румънски национал Адриан Муту изведе своите напред в резултата. Алберто Джилардино подаде хитро на Муту с пета и колегата му в атаката не сгреши за 1:0. Второто полувреме започна вихрено за домакините. Лавеци проби в наказателното на флорентинци със серия от финтове и изведе Хамшик на метър от голлинията. Словашкият национал бутна топката в мрежата и вдигна „Сан Паоло" на крака. Неаполитанците се окрилиха и продължиха с офанзивния футбол. В 71-ата минута Витале напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле. Маджо засече и отбеляза с глава за 2:1. Треньорът на гостите Чезаре Прандели предприе промени в атаката, като пусна Пацини и Освалдо. Рокадите не донесоха желаната промяна и Наполи зарадва публиката си с победа.


Наполи - Фиорентина 2:1 (0:1)

0:1 Муту (40 мин)
1:1 Хамшик (48)
2:1 Маджо (71)

Наполи (3-5-2): Йецо, Канаваро, Контини, Ароника, Маджо, Блази, Гаргано, Хамшик (73 мин - Пациенца), Витале (82 - Ринаудо), Лавеци, Денис

Треньор: Рея

Фиорентина (4-3-3): Фрей, Заури, Да Коста, Дайнели, Гоби, Донадел, Алмирон (67 мин - Кузманович), Монтоливо (74 - Пацини), Сантана, Джилардино, Муту (77 - Освалдо)

Треньор: Прандели

Жълти картони: Канаваро, Блази, Ароника (Н), Монтоливо, Заури, Донадел (Ф)

Съдия: Талиавенто
Стадион: „Сан Паоло"

http://www.sportal.bg/news.php?id=131449


Няма коментари:

Собствено Търсене