петък, 19 септември 2008 г.

Наполи надви Бенфика в спектакъл пред 60 000

Наполи победи с 3:2 Бенфика пред 60 000 тифози на "Сан Паоло" в първи мач от първия кръг за Купата на УЕФА. Головете отбелязаха Витале, Денис и Маджо за италианците, а Суасо и Луисао бяха точни за "орлите" във футболния спектакъл в Неапол. Пристигналият от Интер Давид Суасо откри с глава за гостите след корнер в 16-ата минута. Нападателят надскочи Сантакроче и прати топката в мрежата на неаполитанците, като замрази тифозите на "небесносините". За радост на тифозите тимът на Еди Рея вече водеше с 2:1 след 180 секунди. Първо бранителят Витале изравни, след като се възползва от избита от защитник на Бенфика топка след удар на Хамсик. Минута по-късно новата звезда на неаполитанците аржентинецът Денис бе в прегръдките на своите съотборници.

Той се възползва от несполучлив удар на Хамсик и от няколко метра на празна врата прати топката в мрежата. Домакините можеха да направят 3:1 секунди преди края на първата част, но Лео спаси от голлинията изстрел на Денис.

Добрата игра на Наполи продължи след почивката и в 55-ата минута Маждо направи 3:1. Бившият играч на Сампдория напредна отдясно и при опита си да центрира топката попадна във врата на Куим. Радостта на италианците бе кратка, след като Луисао намали четири минути по-късно. Бразилецът се възползва от избита от фаул топка и вкара за 2:3.
До края на срещата двата тима можеха да си отбележат по някой друг гол.

НАПОЛИ - БЕНФИКА 3:2

0:1 Суасо (16)
1:1 Витале (18)
2:1 Денис (19)
3:1 Маджо (55)
3:2 Луисао (59)



http://www.sportal.bg/news.php?id=132244


Няма коментари:

Собствено Търсене