понеделник, 26 януари 2009 г.

Рея: Съдията реши мача


Наставникът на Наполи Еди Рея заяви, че първият гол на Рома в двубоя помежду им от 20-ия кръг в Серия А, завършил с класически успех на гостите, е бил от засада. В 20-ата минута Мексес с глава откри резултата, но според Рея защитникът е бил офсайд. Преди това пък попадение на Салайета не бе признато от Емилио Морганти заради игра с ръка.

Наполи опита да се върне в мача, но с голове на Жуан и Вучинич "вълците" сложиха точка на спора.

"Всички сме наясно, че това не е от най-добрите моменти за реферите, но все пак загубихме с 0:3. Наш гол не бе признат, а първият техен бе от засада и бе зачетен. Голът на Мексес не беше редовен. След това имаше още няколко отсъждания, които повлияха на хода на играта. Не знам дали при попадението на Салайета той наистина е играл с ръка, но съм сигурен, че Мексес бе в засада. Аз не видях ситуацията отлично, но моите играчи ми потвърдиха, че нарочно са оставили французина непокрит, защото е бил в засада", заяви Рея.

НАПОЛИ - РОМА 0:3

Отборът на Рома потвърди, че навлиза във все по-добра форма, след като победи с класическото 3:0 като гост силния тим на Наполи. Отборът на Лучано Спалети реши мача още до почивката след голове на Мексес и Жуан.

Домакините от Неапол започнаха добре мача и организираха няколко отлични атаки. Още в шестата минута попадение на Салайета бе отменено заради игра с ръка. В 18-ата минута Рома откри резултата, след като Писаро центрира от фаул и Мексес реализира с глава. Рома поведе с 2:0 в 32-ата минута, когато Жуан засече центриране от ъглов удар. В началото на второто полувреме Мирко Вучинич се възползва от грешка на Сантакроче и направи аванса на гостите класически.

Попадението на черногореца съвсем отчая домакините и до края те можеха да допуснат и още голове. След тази среща Рома е на шесто място с 33 точки, докато Наполи е на 5-а позиция също с 33.

НАПОЛИ - РОМА 0:3
0:1 - Мексес (18)
0:2 - Жуан (32)
0:3 - Вучинич (50)

НАПОЛИ: Джианело, Сантакроче, П. Канаваро, Контини, Маджо, Блази (82 - Монтервино), Пациенца (46 - Болячино), Гаргано, Манини, Лавеци, Салайета (66 - Денис)

РОМА: Дони, Касети, Мексес, Жуан, Рийзе, Тадей (82 - Перота), Де Роси, Бриги, Писаро (46 - Акуилани), Вучинич (69 - Менес), Баптища

Стадион "Сан Паоло"

Главен съдия: Морганти
Жълти картони: Сантакроче, П. Канаваро, Контини, Пациенца, Гаргано, Монтервино (Наполи), Тадей (Рома)


CLASSIFICA - 20° GIORNATA

Inter46

Juventus43

Milan40

Genoa36

Napoli33

Roma33

Fiorentina32

Palermo32

Lazio31

Cagliari28

Atalanta27

Catania26

Siena25

Udinese23

Sampdoria20

Bologna19

Lecce18

Chievo16

Torino16

Reggina13

Няма коментари:

Собствено Търсене