понеделник, 23 март 2009 г.

Наполи и Донадони простиха на Милан


Наполи и Донадони простиха на Милан

Наполи и Донадони простиха на Милан

Отборите на Наполи и Милан завършиха 0:0 в последния мач от 29-ия кръг на Серия "А". На стадион "Сан Паоло" в Неапол домакините пропуснаха по-чистите положения, като дори реферът Де Марко отмени чист гол на Хамшик през първата част, след като отсъди засада. Това бе дебют на Роберто Донадони начело на "небесносините" в Неапол след равенство 1:1 с Реджина преди седмица. Милан остана на трето място с актив от 55 точки, като има преднина от четири пред четвъртия Дженоа и шест пред петия Фиорентина. Наполи е 11-и с 37 точки.

Играчите на Милан започнаха агресивно, но отвориха пространства за контраатаки на гостите и още във втората минута Марек Хамшик стреля над вратата на на завърналия се в Серия "А" след повече от едногодишно отсъствие Дида. Няколко минути по-късно Есекиел Лавеци отправи нов изстрел, но право в ръцете Дида. В 24-ата минута Манини бе много близо да порази вратата на Милан, но шутът му мина на сантиметри от гредата. В 28-ата минута Дейвид Бекъм центрира отдясно, но Индзаги не успя да достигне до топката, а минута по-късно Наполи отговори с бърза контраатака, но Марсело Салайета стреля неточно. В 30-ата минута отново бе ред на Милан да застраши противниковата врата, но ударът на Кларънс Зеедорф бе отразен от вратаря Наваро.

В 35-ата минута Лавеци и Манини направиха хубаво двойно подаване, аржентинският нападател успя да отправи изстрел, но Дида отби. Две минути след това се стигна до най-спорното положение в мача. След изпълнение на ъглов удар, Хамшик прати топката във вратата, но голът бе отменен заради засада. Повторенията обаче показаха, че решението на рефера е било грешно.
Отборът на Наполи продължи със силните изяви и след почивката. В 54-ата минута добър шанс се откри отново пред Манини, който бе изпуснат от защитата на "росонерите", но стреля в аут с глава. В 65-ата минута домакините изпуснаха фантастичен шанс. Марсело Салайета получи прекрасен пас от Хамшик и бе длъжен да вкара от непосредствена близост, но направи шокиращ пропуск, като не уцели вратата. В 73-ата минута отново пред Салайета се откри отлична възможност, но на два пъти уругвайският нападател не успя да преодолее Дида.
До края на мача играта бе накъсана от рефера, а в последните минути за кратко на терена припламнаха искри между футболисти на двата отбора. В самия край на срещата Милан получи нелоша възможност да грабне трите точки, но Наваро спаси удара на Бекъм от фаул.

» Следваща »

Съдия: Де Марко

Стадион: "Сан Паоло"

Наполи

0:0

Милан

Състав

Николас Наваро

Нелсон Дида

Паоло Канаваро

Паоло Малдини

Фабиано Сантакроче

Джанлука Дзамброта

Матео Контини

Марек Янкуловски

Франческо Монтервино

Джузепе Фавали

73’

Мануеле Блази

Андреа Пирло

Марек Хамшик

Матийо Фламини

Микеле Пациенца

Дейвид Бекъм

Хесус Датоло

Кларънс Зеедорф

56’

Езекиел Лавеци

Алешандре Пато

91’

Марсело Салайета

Филипо Индзаги

62’

Смени

91’

Мариано Боячино

Филип Сендерос

73’


Роналдиньо

62’


Кака

56’

http://www.sportal.bg/news.php?id=164197

Няма коментари:

Собствено Търсене