вторник, 24 март 2009 г.

Тифози нападат шеф на Милан

Ултраси на Наполи обсаждат автомобила на Галиани, полицията едва го спасява

Тифози на Наполи атакуваха вицепрезидента на Милан Адриано Галиани и разбиха автомобила, в който пътуваше след мача между двата тима в неделя вечерта. Двубоят завърши 0:0, като местните ултраси бяха бесни заради отменен редовен гол на домакините. Попадението отбеляза словакът Хамшик в 37-ата мин, но съдиите дадоха засада.
След двубоя Галиани бра голям страх. Той потеглил за летището, но пътят на аудито бил блокиран от 50-ина гневни запалянковци, които започнали да мятат камъни. Те разбили стъклата и спукали с шило една от гумите на луксозното возило. Полицаите от ескорта, неспособни да овладеят положението, се принудили да повикат подкрепления. Десет минути те бранили колата от атаките на побеснелите хулигани. В крайна сметка Галиани се отървал невредим и стигнал до летището навреме. Вицепрезидентът на Милан не пожела да говори за инцидента. В самолета той спокойно обсъдил двубоя срещу Наполи с треньора Карло Анчелоти.
Тифозите на Милан също се държаха гаменски в Неапол. Още в началото на мача те започнаха да замерят с димки намиращите се близо до тях на трибуните фенове на южняците. С това предизвикаха ответна реакция. Малко след последния сигнал към сектора на гостите дори полетя коктейл "Молотов", който за щастие не експлодира.
http://www.7sport.net/7sport/fw_italia/index.htm

Галиани: Изживях най-тежките 15 минути в живота си

Милано. Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани говори за пръв път след вчерашния инцидент с група фенове на Наполи, съобщава "Скай Спортс".
Галиани бе пресрещнат от 50 привърженици на тима от Неапол, които хвърляха камъни по колата му и само намесата на полицейски ескорт е предотвратил
по-сериозни щети.
"Това, което стана беше изключително тежко за мен. Изживях най-тежките 15 минути в живота си. Добре, че имаше полиция, която да въведе ред. Смятам бързо да забравя за това и да гледам напред. Сега целта е Милан отново да играе в Шампионската лига и ще мисля само за това", заяви Галиани.
http://www.focus-sport.net/?do=n1148764250684&s=%CD%E0%EF%EE%EB%E8

Няма коментари:

Собствено Търсене