неделя, 10 януари 2010 г.

Наполи се размечта за Европа след мъчно 1-0 срещу Сампдория

Аржентинецът Денис донесе победата на светлосините с попадение в 71-та минута

Отборът на Наполи продължава с прекрасното си представяне в Серия "А" тази година, след като днес надви Сампдория с 1-0 на собствения си стадион "Сан Паоло", като сблъсъкът бе наблюдаван от над 50 000 зрители, които останаха доволни от продукцията на своите любимци и бурно ги аплодираха след последния съдийски сигнал на Никола Рицоли। Успеха донесе аржентинецът Денис, който се разписа в средата на второто полувреме, а неаполитанците вече са трети във временното класиране с актив от 33 точки, докато момчетата на Луиджи Дел Нери вече са 12-ти с 26 точки।
Срещата започна равностойно и на не особено високо темпо, а като цяло опасностите пред двамата вратари липсваха. С течение на времето обаче светлосините постепенно взеха инициативата и към края на частта изпуснаха няколко удобни положения, но Лавеци и Куалиярела показаха неточен мерник пред противниковата врата.


След почивката нещата на "Стадио Сан Паоло" не се промениха и предимството на неаполитанците даде рузелтат едва в 71-та минута, когато Маджо проби отлично отляво и центрира към Денис, който с хубав удар с глава разпечата вратата на Кастелаци, с което даде преднина на своите. В заключителните секунди Паломбо стреля перфектно от пряк свободен удар, но милиметри го разделиха от гола. До края на двубоя гостуващия тим от Сампдория не успя да натисне сериозно своя домакин, като все пак Антонио Касано имаше шанс да изравни резултата в последните няколко минути, но шутът му бе неточен.
НАПОЛИ - САМПДОРИЯ 1-0
1-0 ДЕНИС (71`)

Главен арбитър - Никола Рицоли
Стадион - "Стадио Сан Паоло", 50 000 зрители

http://donbalon.eu/news73808.html

Няма коментари:

Собствено Търсене