понеделник, 18 януари 2010 г.

Наполи и Палермо завършиха 0:0

Наполи и Палермо си поделиха точките.

Наполи и Палермо завършиха 0:0 в последния мач от 20-ия кръг на италианската Серия "А". Гостите от Сицилия могат да съжаляват повече за това, че не спечелиха, тъй като в 21-ата минута звездата на тима Фабрицио Миколи пропусна дузпа, спасена по блестящ начин от вратаря Морган Де Санктис. Словашкият халф Марек Хамшик и Кристиан Маджо бяха близо до гол във вратата на Палермо в началото на мача, а гостите отговориха с неточен удар на уругвайския нападател Едисон Кавани. В 21-ата минута Кавани бе фаулиран от Ринаудо в наказателното поле на Наполи или поне така прецени реферът Орсато - дузпа за сицилианците. Миколи обаче не успя да превърне в гол 11-метровия наказателен удар и резултатът остана непроменен. Малко след това, след изпълнение на корнер вратарят на Наполи Де Санктис изби от голлинията, а опитът за добавка на бразилския полузащитник Фабио Симплисио бе блокиран от Ринаудо. До края на първото полувреме Валтер Гаргано за Наполи и Кавани за Палермо бяха близо до откриване на Наполи и Палермо завършиха 0:0 в последния мач от 20-ия кръг на италианската Серия "А". Гостите от Сицилия могат да съжаляват повече за това, че не спечелиха, тъй като в 21-ата минута звездата на тима Фабрицио Миколи пропусна дузпа, спасена по блестящ начин от вратаря Морган Де Санктис. Словашкият халф Марек Хамшик и Кристиан Маджо бяха близо до гол във вратата на Палермо в началото на мача, а гостите отговориха с неточен удар на уругвайския нападател Едисон Кавани। В 21-ата минута Кавани бе фаулиран от Ринаудо в наказателното поле на Наполи или поне така прецени реферът Орсато - дузпа за сицилианците. Миколи обаче не успя да превърне в гол 11-метровия наказателен удар и резултатът остана непроменен. Малко след това, след изпълнение на корнер вратарят на Наполи Де Санктис изби от голлинията, а опитът за добавка на бразилския полузащитник Фабио Симплисио бе блокиран от Ринаудо. До края на първото полувреме Валтер Гаргано за Наполи и Кавани за Палермо бяха близо до откриване на резултата, но двете нули продължиха да светят на таблото.

Четвърт час преди края на мача австралийският халф на Палермо можеше да донесе победата на тима си след страхотен пас с пета на Пасторе, но Грава се намеси решително। В последните секунди на срещата нападателят на Наполи Фабио Куалярела имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле на Палермо, но реферът остана безмълвен.

Равенството не позволи на Наполи да измести Рома от третото място в класирането. Неаполитанците все пак изместиха от четвъртата позиция тима на Ювентус, който се провали срещу Киево. Наполи е с 34 точки - една повече от "Старата госпожа" и една по-малко от "вълците" от Рим. Лидер е Интер с 46 точки, а втори е Милан с 40, но и мач по-малко. Палермо излезе на шеста позиция с 31 точки.


Няма коментари:

Собствено Търсене