неделя, 31 януари 2010 г.

Наполи пропусна да застигне Милан, но продължи серията си без загуба

Наполи пропусна да застигне Милан, но продължи серията си без загуба

Отборът на Наполи пропусна чудесна възможност поне за няколко часа да се изравни по точки и дори да изпревари в класирането втория във временното класиране Милан, след като завърши 0:0 с Дженоа в среща от 22-ия кръг в Серия А. Домакините изпуснаха куп положения пред противниковата врата, но така и не успяха да преодолеят стража Марко Амелия. Все пак с това равенство те продължиха серията си от 15 поредни мача без загуба в първенството.
Първото полувреме бе изцяло под диктовката на Наполи. В началото гостите успяваха да удържат натиска на съперника, но постепенно домакините намериха пролуки в отбраната на Дженоа и отправиха няколко опасни удара по посока на Марко Амелия. Първо в 25-ата минута Фабио Куалярела стреля от воле, но право в ръцете на вратаря. Две минути по-късно пък Херман Денис бе изведен на скорост, но той прати топката над вратата. В 35-ата минута пък Паоло Канаваро се бе включил в предни позиции и изпусна най-добрата възможност за своя тим, стреляйки от точката на дузпата, но ударът му срещна напречната греда.


В началото на втората част Наполи продължи да притиска противника си и още в първите минути Денис имаше две добри възможности да обстрелва вратата на "грифоните", но отново без успех. След това в 55-ата минута и Марек Хамшик пробва силата на своя удар, но покрай вратата. Едва в 60-ата минута Дженоа успя да отправи първия си удар по посока вратата на Морган де Санктис, но Джандоменико Место прати топката високо над целта. Натискът на неаполитанците обаче продължи и в 67-ата минута Куалярела засече центриране от ляво, но отново топката попадна право в ръцете на Амелия. В 73-ата минута пък Денис имаше възможност да пробва и удар с глава, но отново не порази вратата. В 77-ата минута Роберт Акуафреска изпусна най-добрата възможност за гостите, след като се откъсна от защитата, но стреля над вратата. До края на мача Наполи обсади вратата на своя съперник и изпуса още няколко положения за гол, но в крайна сметка срещата завърши без попадения в двете врати и гостите могат да са доволни, че отмъкнаха точка от "Сан Паоло".
Това равенство изкачи Наполи до 3-ата позиция в класирането с 38 точки, докато Дженоа се изкачи до 8-ото място с 32 точки.


Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Grava (16' st Dossena), Maggio (7' st Zuniga), Gargano, Cigarini, Aronica, Hamsik, Quagliarella, Denis (37' st Bogliacino). A disp. Iezzo, Rinaudo, Rullo, Insigne. All. Mazzarri
Genoa: Amelia, Biava, Dainelli, Moretti, Papastathopoulos, Rossi, Milanetto, Criscito, Mesto (29' st Juric), Palacio (12' st Sculli), Suazo (12' stAcquafresca). A disp. Scarpi, Bocchetti, Zapater, Palladino. All. Gasperini
Arbitro: Morganti di Ascoli
Note: ammoniti Aronica, Quagliarella, Suazo, Dossena, Acquafresca, Cannavaro, Campagnaro, Criscito

http://www.sportal.bg/news.php?id=218649

Няма коментари:

Собствено Търсене