неделя, 24 януари 2010 г.

Желязна защита и непробиваем вратар водят Наполи към Шампионската лига




Изключително красив гол на Кристиан Маджо и попадение на Лука Чигарини донесоха ценната победа на Наполи с 2:0 като гост на Ливорно, с която южняците продължиха великолепната си серия в първенството и се превръщат в реален претендент за участие в Шампионската лига догодина. Неаполитанците не познават вкуса на загубата вече в 14 поредни мача. За последно те загубиха от Рома в седмия кръг, а в последните си пет двубоя не са допускали попадение във вратата си.

Срещу Ливорно в герой за тима си се превърна вратаря Морган Де Санктис, който спаси дузпа, изпълнена от Кристиано Лукарели। При добавката ветеранът имаше втори шанс да се разпише, но де Санктис отново показа блестящ рефлекс.
Любопитното е, че той спаси дузпа и миналата седмица, като тогава бегова жертва стана звездата на Палермо Фабрицио Миколи. В самия край на мача стражът на Наполи отново запази вратата си суха след опасна атака на домакините, а малко по-късно неговият колега Алфонсо Де Лучия спъна противников нападател и беше изгонен. От фаула Лука Чигарини оформми крайното 2:0.
В класирането Наполи е на 4-о място, с 37 точки, само на една след Рома и на цели четири пред Ювентус.



http://www.sportal.bg/news.php?id=217453

Няма коментари:

Собствено Търсене