неделя, 7 февруари 2010 г.

Ди Натале спря Наполи след 15 мача без загуба

Удинезе сложи край на серията от 15 мача без загуба на Наполи в Серия А, след като в двубой от 23-ия кръг го победи с 3:1. В герой на мача се превърна нападателят на домакините Антонио Ди Натале, който вкара и трите попадения за своя тим в мача в 7-ата, 90-ата и 92-ата минута и така вече има 16 гола на своята сметка от началото на сезона. Това сложи и край на серията от 7 мача без успех за "зебрите". Единственият гол за гостите пък вкара Маджо в 21-ата минута, но в края на първото полувреме той си изпроси червен картон и остави тима си с човек по-малко цялата втора част.


Първото полувреме бе доста вълнуващо като и двата отбора се стремяха да показват атакуващ футбол и положенията и пред двете врати се редяха едон след друго. Домакините първи стигнаха до откриване на резултата в 7-ата минута след като Квадво Асамоа бе съборен за дузпа, ударът на Антонио Ди Натале от бялата точка бе отразен от вратаря, но при добавката нападателят не сгреши за 1:0. В 21-ата минута пъс след хубава атака на Напои Херман Денис пробва удар от малък ъгъл, който бе избит от Самир Ханданович, но там притича Кристиан Маджо и успя да прокара кълбото през краката на вратаря, изравнявайки резултата.

И двата тима имаха по една добра възможност да стигнат до второ попадение, като в 28-ата минута Симоне Пепе получи топката във вратарското поле, но не успя да отбележи за Удинезе, а в 45-ата минута Фабио Куалярела засече с глава центриране от дясно, но топката срещна напречната греда. Веднага след това пък Маджо падна артистично в наказателното поле и така принуди съдията да му извади втори жълт и съответно червен картон, оставяйки гостите с човек по-малко.


През втората част Удинезе опита да се възползва от численото си предимство и да притисне своя съперник, който обаче се бранеше доста добре и разчиташе на контраатаки. В самия край на полувремето обаче силите на Наполи като че ли свършиха и първо в 90-ата минута Ди Натале бе изпуснат от защитата и засече едно центриране за 2:1. Само минута по-късно отново Ди Натале се отскубна от отбраната на гостите и оформи своя хеттрик и крайното 3:1.

След това поражение Наполи продължава да е на 4-ата позиция с актив от 38 точки, докато Удинезе успя да се изкачи до 15-ото място с 24 точки.

Udinese: Handanovic, Isla, Coda, Lukovic, Pasquale, Inler, D'Agostino (21' st Sammarco), Asamoah (37' st Lodi), Pepe (30' st Geijo), Floro Flores, Di Natale. A disp. Belardi, Cuadrado, Fiqueira, Zimling. All. De Biasi

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Grava, Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena, Hamsik (35' st Cigarini), Denis (26' st Bogliacino), Quagliarella. A disp. Iezzo, Zuniga, Rinaudo, Rullo, Maiello. All. Mazzarri

Arbitro: Damato di Barletta
Marcatori: 7' pt Di Natale (U), 21' pt Maggio (N), 46' st Di Natale (U), 48' st Di Natale
Note: ammoniti Cannavaro, Lukovic, Pasquale, Pazienza, Inler. Espulso al 44' pt Maggio per doppia ammonizione.


http://www.sportal.bg/news.php?id=220092

Няма коментари:

Собствено Търсене