понеделник, 15 февруари 2010 г.

Наполи и Интер поделиха точките

Наполи и Интер поделиха точките в нулево реми




Отборите на Наполи и Интер не успяха да излъчат победител в двубоя помежду си от 24-ия кръг в Серия А, завършвайки 0:0 на стадион "Сан Паоло". И двата тима създадоха някои чудесни положения и удариха общо три греди - две за Наполи и една за Интер, но въпреки това топката отказа да посети и двете врати. Така домакините вече в трети мач не могат да стигнат до успеха, а за "нерадзурите" това е второ поредно равенство в първенството, но пък те вече 9 мача нямат поражение на сметката си.


Наполи бе по-добрият отбор на терена през първата част и по-често застрашаваше вратата на Жулио Сезар. В 10-ата минута лошо изчистена топка стигна до Марек Хамшик, който отправи страхотен удар и кълбото срещна напречната греда, след което попадна в Херман Денис, който обаче не се ориентира и лесно загуби притежанието й. Три минути по-късно Денис свали с глава към Фабио Куалярела, който под ъгъл не успя да уцели вратата. След това пък Денис получи чудесно центриране от Хамшик и стреля с глава, но Сезар с виртуозно спасяване опази вратата си "суха".
Интер доста по-рядко се озоваваше в голови позиции, но въпреки това в 30-ата минута Сълей Мунтари отправи хубав далечен удар, който се отби от напречната греда. Малко преди края на полувремето и Майкон опита силата на своя удар, но доста неточно.

Гостите обаче стартираха много по-настървено втората част и още в 49-ата минута Снайдер отправи хубав удар, спасен от Морган Де Санктис। В 62-ата минута Горан Пандев бе извден в наказателното поле, освободи се от опеката на защитник и стреля, но право в тялото на вратаря। Минута по-късно и Диего Милито получи пас в пеналта, но стреля от малък ъгъл и не можа да преодолее Де Санктис. Наполи пък отговори с нов изстрел в гредата на Куалярела.

В края на мача като че ли и двата тима намалиха оборотите и предпочитаха да действат по-предпазливо в защита. Все пак в 77-ата минута Хамшик опита далечен удар, но без особен успех. Две минути по-късно отново той имаше възможност да обстрелва вратата на съперника, но отново прати кълбото встрани.

В крайна сметка срещата завърши при резултата, при който започна и отборите трябваше да се примирят, че ще вземат само по една точка. След този мач Наполи се изкачи на 4-ата позиция с 39 точки, а Интер остава водач в класирането с 54 точки, но сега разликата с втория Рома е само 7 точки.

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Grava, Zuniga (37' st Cigarini), Pazienza, Gargano, Aronica, Hamsik, Quagliarella, Denis. A disp. Iezzo, Rullo, Rinaudo, Dossena, Bogliacino, Hoffer. All. Mazzarri
Inter: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Santon, Zanetti, Cambiasso, Muntari (1' st Mariga), Sneijder, Milito, Pandev (26' st Eto'o). A disp. Toldo, Cordoba, Khrin, Motta, Quaresma. All. Mourinho
Arbitro: Rosetti di Torino
Note: ammoniti Pazienza, Maicon, Muntari, Zuniga, Sneijder, Gargano

http://www.sportal.bg/news.php?id=221388

Няма коментари:

Собствено Търсене