вторник, 9 февруари 2010 г.

ПРОТЕСТ!

Феновете на Наполи готвят уникален протест срещу Колина


Феновете на Наполи са останали крайно разочаровани от съдийството в мачовете на техния отбор и вече готвят уникален протест за мача с Интер в неделя. Според електронното издание Tuttonapoli.net, тифозите ще носят маски с лика на шефа на съдиите Пиерлуиджи Колина по време на срещата с „нерадзурите”.
Причината за недоволството срещу реферите е последният мач на Наполи, загубен с 1:3 в Удинезе. Тогава Ди Натале изведе „зебрите” напред в резултата, след като получи пас, който излезе извън очертанията на терена преди да стигне до него. Малко по-късно Кристиан Маджо бе спорно изгонен за втори жълт картон за симулация, а освен това Ди Натале вкара втория си гол от спорна дузпа.
„Трябва да разберем защо и как стават тези неща। Кой и защо свири срещу Наполи? В противен случай не виждам смисъл да инвестирам в клуба”, жалва се президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис след двубоя в Удине.

Очаква се в неделя близо 30 хиляди на „Сан Паоло” да носят маски с лика на Колина, а също така според Azzurrissimo.it, феновете ще си приготвят бели кърпички, в случай, че техният тим отново бъде ощетен.

Станаха ясни и подробностти около инцидентите преди мача с Удинезе

Четирима души, един от които полицай, са пострадали при две сбивания между тифози на Удинезе и Наполи преди срещата между двата отбора, завършиха с успех с 3:1 за „зебрите”, дошъл след хеттрик на капитана Тото Ди Натале.
Боевете започнали с отварянето на вратите на стадион "Ренато Фриули"। Според информация на полицията, единият от ранените е наръган в крака, а другите са с травми в главите. След кратки посещения в местна болница всички са изписани без опасност за живота.

Това най-вероятно ще доведе до ново наказание за ултрасите на Наполи, които получиха забрана да посещават половината стадиони в Серия „А”.

www.novsport.co

Джентиле: Италианският футбол е в ръцете на мафията

Дърпат Ювентус към Шампионската лига, смята сенаторът

Италианският сенатор Антонио Джентиле публично изрази възмущението си от съдийството в срещата от 23-ия кръг на Калчото между Удинезе и Наполи, който се състоя на стадион „Фриули“ и завърши с успех на домакините с 3-1.

Прец зялото второ полувреме неаполитанците играха с десет души, защото в края на първата част за симулация бе отстранен полузащитникът Кристиан Маджо. На видеоповторенията обаче се видя, че халфът действително е фаулиран и реферът е бил длъжен да отсъди дузпа .

„Футболът ни е в ръцете на мафията. Очевидно някой не иска Наполи да попадне в Шампионската лига“, заяви Джентиле пред Tuttonapoli.net., който смята, че скандалното съдийство в Удине е с цел Ювентус да се добере до място в топ 4.

„Ако бях на мястото на собственика на Напули Аурелио де Лауретис, аз щях да извадя отбора от първенството“, каза още сенаторът .


Няма коментари:

Собствено Търсене