четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Наполи - Ливърпул 0:0



Ливърпул остана лидер след нулево равенство в Неапол



Английският гранд Ливърпул успя да вземе точка от гостуването си на Наполи след нулево равенство в мач от група „К” на турнира Лига Европа, въпреки че звездите на тима Стивън Джерард и Фернандо Торес дори не пътуваха до Неапол.

Точката бе достатъчна, за да могат възпитаниците на Рой Ходжсън да запазят първата си позиция в групата с актив от 5 точки, на две пред днешните си опоненти от Наполи и Утрехт.

В началото на мача домакините не успяха да осъществят очаквания натиск, а гостите използваха добре своя десния фланг, където отлично се представиха Мартин Кели и Милан Йованович.

Публиката в Неапол освиркваше яростно изявите на „мърсисайдци”, но враждебната атмосфера сякаш мотивира допълнително гостите и те стигнаха до две отлични възможности за гол.

Първата се откри пред холандското крило Райън Бабел, който получи отличен пас в наказателното поле от Милан Йованович средата на първата част, но не успя да спре добре топката, а второто му докосване до нея бе дори по-лошо от първото и позволи на домакините да изчистят.


Второто по-опасно положение за Ливърпул през първата част също дойде след хубав пас на Йованович, като този път целта на подаването бе френският нападател Давид Н’Гог, но той стреля встрани от вратата.

В самия край на първото полувреме домакините стигнаха до най-чистото си положение, след като звездата на Наполи Марек Хамшик засече подаване на Кавани и стреля, успявайки да преодолее Пепе Рейна, но новото попълнение Поул Кончески се оказа последна преграда за топката и изчисти от голлинията. Домакините имаха претенции към положението, но повторенията показаха, че реферите са били прави, оставяйки играта да продължи.


През първата част безспорно най-добрият футболист на Ливърпул бе закупеният от Чарлтън Джонджо Шелви, който се представи страхотно, въпреки крехката си футболна възраст.

На почивката в игра за Ливърпул се появи гръцкият централен бранител Сотирис Киргиакос, който замени получилия травма капитан в този мач Джейми Каръгър.

Наполи започна по-мотивирано второто полувреме и стигна до няколко опасни положения, но удари на Кавани и бившия футболист на Ливърпул – Андреа Досена, не попаднаха в целта.


Последваха минути с поделено надмощие, но в заключителната част на срещата отново Ливърпул можеше да стигне до гол, ако Райън Бабел бе действал по-съсредоточено. За пореден път в положението бе замесен Милан Йованович, който се възползва от грешка в отбраната на Салваторе Ароника и изведе холандецът, но той отново сгреши от близка дистанция.
Това накара Рой Ходжсън да замени холандското крило с английския национал Джо Коул, но включването на бившия футболист на Челси не доведе до очаквания резултат и в крайна сметка двата тима си поделиха точките.


Стартови състави:

Наполи: Санктис; Пациенца, Салваторе Ароника, Кавани, Досена, Маджио, Кампанаро, Хамшик, Лавеци, Гаргано, Канаваро;

Ливърпул: Рейна; Кончески (’65 Аурелио), Йованович, Бабел ('77 Коул,), Каръгър (’46 Киргиакос), Н’Гог, Спиъринг, Поулсен, Шелви, Кели, Шкъртел;

Собствено Търсене