сряда, 27 октомври 2010 г.

Наполи 1:2 Милан

Наполи - Милан 1:2 на "Сан Паоло"

Отборът на Милан постигна жизненоважна победа, надделявайки с 2:1 като гост на Наполи. Успехът дойде трудно за играчите на Масимилиано Алегри, но все пак бе заслужен, защото Милан владееше повече топката през целия мач и създаде по-чисти голови положения. Значение за крайния изход на срещата имаше и изгонването на Микеле Пазиенца от Наполи в края на първата част, което улесни задачата на Милан. Въпреки че играха с човек по-малко цяло полувреме, домакините оставиха добри впечатления, но за съжаление на феновете им завършиха мача като губещи.

Милан започна срещата по-активно, като владееше топката през почти цялото време. За нещастие на гостите в 10-ата минута в техния тим трябваше да бъде извършена принудителна смяна – Антонини се контузи и на терена се появи Масимо Одо. В следващите минути Милан продължаваше да е по-активният отбор, но играчите на Алегри така и не създаваха по-сериозна опасност пред вратата на Наполи. Последваха удари на Робиньо и Пато, но и те не доведоха до отбелязване на гол и мачът продължаваше да се развива при нулево равенство.

Все пак усилията на гостите бяха възнаградени и в 22-ата минута резултатът на стадион „Сан Паоло” бе открит. Робиньо получи топката от влезлия като смяна Масимо Одо и с чудесен изстрел с левия крак откри резултата в полза на Милан.

В минутите след отбелязването на попадението мачът стана по-интересен и имаше опасни удари и към двамата вратари, но те не доведоха до втори гол в срещата. Милан продължаваше да задържа повече топката, но изстрелите, които отправиха Пато и Ибрахимович, не доведоха до нужния резултат. За домакините от Наполи хубави удари към Абиати отправиха Кавани, Хамшик и появилият се в 24-ата минута Йебда.

В 39-ата минута жълт картон получи Микеле Пазиенца от състава на домакините, след като топката срещна ръката му. Изтичаше първата минута от даденото от съдията продължение, когато играчът на Наполи отново игра с ръка, след което получи втори жълт картон и бе отстранен от игра. Домакините останаха с човек по-малко, а две минути след отстраняването на Пазиенца дойде и краят на първото полувреме. Двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:1.


Втората част започна равностойно. Първо Гатузо имаше възможност да отбележи втори гол за Милан, но по чудесен начин се намеси вратарят на домакините Морган де Санктис. Минута по-късно Лавеци стреля към вратата на Абиати, но топката премина над горната греда и излезе в аут. В 55-ата минута Йебда можеше да изравни резултата, но ударът му бе блокиран.

Гостите от Милан продължаваха да задържат повече топката, но отборът на Наполи беше този, който отправяше повече изстрели към противниковата врата. В 60-ата минута Хамшик стреля, но отново не достатъчно добре, за да може да попадне топката в мрежата на вратаря на Милан – Кристиан Абиати.

Умората в състава на домакините явно си каза думата и в 71-ата минута Милан отбеляза ново попадение. Масимо Одо центрира към Златан Ибрахимович, който с глава прати топката във вратата на Наполи и по този начин доближи Милан до грабването на трите точки от срещата.

Въпреки получените две попадения отборът на Наполи не се предаде и в 77-ата минута успя да намали резултата. Автор на гола бе Лавеци, който с брилянтен удар матира Кристиан Абиати и върна надеждите на домакините за спечелването на поне точка от двубоя.

След допуснатия гол обаче Милан с нищо не показа, че има намерение да се прибира в защита и да пази резултата. В последните минути отново гостите бяха по-активни, но появилите се през втората част Фламини и Зеедорф не успяха да отбележат трето попадение за Милан.

Домакините осъществиха натиск в даденото от съдията продължение, но след поредица от корнери за Наполи и добра игра в защита на гостите, срещата приключи, а тимът на Масимилиано Алегри се поздрави с трите точки.

След победата Милан зае втората позиция с актив от 17 точки и е само на две от първия Лацио, а Наполи е шести с 12.
Наполи 1:2 Милан
22’ Робиньо
71’ Ибрахимович
77’ Лавеци
Жълти картони: Пазиенца, Ароника, Кампаняро (Наполи), Папастатопулос, Робиньо, Боатенг, Бонера (Милан) Червени картони: Пазиенца (Наполи) Стадион: „Сан Паоло”
Стартови състави:
Наполи: М. де Санктис, Грава, Ароника, Кампаняро, Досена, Маджо (Йебда), Пазиенца, Гаргано (Димитру), Хамшик (Хосе Ернесто Соса), Лавеци, Кавани
Милан: Абиати, Бонера, Неста, Папастатопулос, Антонини (Одо), Боатенг, Пирло, Гатузо (Фламини), Робиньо, Пато, Ибрахимович (Зеедорф)

http://www.novsport.com/news117345_1.html

Няма коментари:

Собствено Търсене