понеделник, 14 март 2011 г.

Наполи обърна Парма за 3:1 и си върна третото място




   

Отборът на Парма с Валери Божинов в състава загуби с 1:3 домакинството си на Наполи в мач от 29-ия кръг на Серия „А”. Българинът изненадващо попадна в стартовата единадесеторка след като Паскуале Марино не бе разчитал на него като титуляр от 25 януари тази година. Все пак Божо не впечатли с изявите си и бе заменен в 60-ата минута от Ернан Креспо. Тази смяна бе продиктувана и от червения картон, който Даниеле Галопа получи, минута по-рано и доведе до тактически промени в отбора на „кръстоносците”. Отборът на Парма поведе в 29-ата минута чрез Рафаеле Паладино, но Наполи стигна до пълен обрат след попадения на Марек Хамшик в 52-ата и Езекиел Лавеци в 56-ата минута. Точка на спора сложи Кристиан Маджо, който направи резултата 1:3, три минути преди края на двубоя.



Домакините започнаха силно и създадоха няколко положения още в началните минути на срещата. На два пъти Рафаеле Паладино излизаше на стрелкова позиция, но стреля покрай вратата. При втория опит на аржентинеца, Божинов бе човекът, който му достави топката и може би това е единственото свестно отиграване, с което той може да се похвали в този двубой.

В 26-ата минута Антонио Кандрева пробва своя мерник от далечна дистанция, но и той не намери целта.

Три минути по-късно обаче късметът се усмихна на домакините и те откриха резултата след прекрасно попадение на Рафаеле Паладино от воле. Той се възползва от грешка в защитата на Наполи след изпълнение на корнер и със зверски шут едва не скъса мрежата зад Морган де Санктис.  

Докрая на първата част гостите отвърнаха с удар на Кристиан Маджо с глава, преминал встрани от вратата на Парма, а два пропуска направи и Едисон Кавани.

Второто полувреме започна ударно за гостите и те стигнаха до изравнително попадение в 52-ата минута, когато Езекиел Лавеци намери Марек Хамшик в наказателното поле на домакините и словакът засече отблизо за 1:1.

Само четири минути по-късно двамата размениха ролите си и този път Хамшик изведе Лавеци сам срещу вратаря, за да направи пълен обрат в мача – 1:2.


Положението за „дуковете” се утежни допълнително в 59-ата минута, когато Даниеле Галопа си изкара червен картон за опасна игра срещу Хамшик и остави съотборниците си с човек по-малко. Наставникът на Парма бе принуден да пренареди състава си и минута по-късно извади Валери Божинов, като на негово място пусна в игра Ернан Креспо.

От този момент нататък „кръстоносците” приеха играта в своята половина и много рядко поглеждаха към противниковата врата.

Неаполитанци сложиха точка на спора три минути преди края на срещата, когато Кристиан Маджо бе изведен от Гаргано и хладнокръвно покачи на 1:3.

След тази победа Наполи се върна на трета позиция, натрупвайки актив от 56 точки, на една зад втория Интер и на 6 зад лидера Милан. Отборът на Парма пък остават на 16-о място с 29 пункта, опасно близо до отборите, застрашени от изпадане в Серия „Б”.
 

Parma-Napoli 1-3

Parma: Mirante, Zaccardo, Paci, Lucarelli, Valiani, Dzemaili, Galloppa, Modesto, Candreva (24' st Giovinco), Palladino, Bojinov (15' st Crespo). A disp. Pavarini, Felstcher, Morrone, Pisano, Filipe Oliveira. All. Marino
Napoli: De Sanctis, Santacroce (40' st Cribari), Cannavaro, Victor Ruiz, Maggio, Pazienza, Yebda (33' st Gargano), Zuniga, Hamsik (47' st Mascara), Lavezzi, Cavani. A disp. Iezzo, Vitale, Sosa, Lucarelli. All. Mazzarri
Arbitro: Morganti di Ascoli
Marcatore: 29' pt Palladino (P), 7' st Hamsik (N), 12' st Lavezzi (N), 43' st Maggio (N)
Note: ammoniti Modesto, Lucarelli, Maggio, Cannavaro, Valiani. Espulso al 14' st Galloppa (P) per gioco violento


Няма коментари:

Собствено Търсене