вторник, 1 март 2011 г.

Наполи загуби от Милан.



Отборът на Милан даде сериозна заявка за титлата в Серия "А". "Росонерите" разбиха с 3:0 втория до вчера във временното класиране Наполи в дербито на 27-ия кръг от калчото. Головете на препълнения с близо 80 000 тифози на "Джузепе Меаца" паднаха след почивката. Първо, Златан Ибрахимовим откри от дузпа в 49-ата минута, а след това резервата Кевин-Принс Боатенг (77) и Алешандре Пато (79) оформиха категоричния успех с два гола за 120 секунди. По този начин "червено-черните" останаха на върха с 58 точки и се отдалечиха на пет пред шампиона Интер, докато "небесносините" се свлякоха на трето място и вече изостават на шест точки от лидера.
http://www.sportal.bg/uploads/tinymce/1234/skna.jpg
Домакините заложиха на триото Робиньо-Ибрахимович-Пато в атака, като за последния това бе първи мач като титуляр след три пейки (Парма, Тотнъм и Киево). Именно Патока се оказа козът на "росонерите". Марек Янкуловски пък дебютира от първата минута през този сезон в първенството и докато не се контузи се представи на ниво. Подкрепяни от близо 12 000 свои тифози, гостите започнаха с триото Хамшик, Касани и Маскара, заменил наказания Лавеци, но за цял мач не създадоха нито едно чисто положение пред Кристиан Абиати.
"Росонерите" бяха видимо по-добрият тим на терена и можеха да спечелят дори още по-убедително, ако не бяха някои пропуски пред вратата на Морган Де Санктис, който също се отличи с великолепни спасявания.

Първият изстрел в мача бе на Марек Хамшик, отправил истинска бомба от около 30 метра, но шутът му не бе точен. Постепенно Милан изнесе играта в по-предни позиции, но на домакините им липсваше завършващият удар. Марек Янкуловски отправи първия изстрел към вратата на Морган Де Санктис, но топката излезе в аут. След това в 31-ата минута Робиньо изведе хитро Златан Ибрахимович, но ударът на шведа бе блокиран. Две минути по-късно и Марк ван Бомел се оказа непокрит в наказателното поле, но и неговият удар бе блокиран от бранител. След това отново Янкуловски опита далечен изстрел, но отново в аут. В 40-ата минута дойде и, може би, най-интересната ситуация за "росонерите" през първата част. Де Санктис излезе неразчетено и прати топката в краката на Алешандре Пато, който обаче стреля прекалено слабо и кълбото бе изчистено пред голлинията.
http://www.sportal.bg/uploads/tinymce/1234/arongpato.jpg
Второто полувреме премина под пълна доминация на Милан. Още в 47-ата минута Ван Бомел стреля опасно от малък ъгъл, а при последвалия корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Наполи, при което Салваторе Ароника игра с ръка и това бе дузпа в полза на домакините, която дълго бе оспорвана от играчите на неаполитанците.

Зад бялата точка застана Златан Ибрахимович и със силен удар вкара 14-ия си гол в първенството от началото на сезона и първи след четири мача без попадение.

Откриването на резултата вдъхнови "росонерите", които обсадиха вратата на Наполи. В 55-ата минута Пато отправи страхотен удар, спасен с вещина от Де Санктис. След това отново той проби в наказателното поле и пусна остро към Робиньо, който веднага стреля към вратата, но стражът на гостите отново показа класа. Малко по-късно и Матийо Фламини имаше добър шанс, но ударът му отиде далеч над вратата. Гостите пък създадоха първата си голова възможност през втората част едва в 69-ата минута, когато Паоло Канаваро стреля с глава покрай вратата.

Милан обаче не спря да търси нови попадения и те не закъсняха. В 77-ата минута Ибра изведе Пато в наказателното поле, подаде великолепно към нахлуващия Кевин-Принс Боаненг, който с левия крак от близо удвои преднината на своя тим с третия си гол за клуба. Само три минути по-късно самият Пато напредна след светкавична контраатака и от границата на наказателното поле с великолепен изстрел направи резултата класически и всичко свърши. Това бе неговия 11-и гола за сезона в калчото, което го прави втори голмайстор на тима.


По този начин играчите на Масимилиано Алегри отговориха подобаващо на своя вечен конкурент Интер, който вчера надви с 2:0 Сампдория в Генуа и се приближи само на две от градския съперник. "Росонерите" демонстрираха, че са готови на всичко, за да свалят от трона "нерадзурите", които от пет години доминират тотално в калчото.

Следващият кръг миланския гранд гостува на друг вечен съперник - Ювентус, който е в криза, но вече надви тима в Милано, а преди две седмици нанесе загуба и на Интер. Наполи пък приема Бреша, а тифозите на тима се надяват голмайсторът Кавани да увеличи головия си актив от 20 точни попадения до момента.


Милан 3-0 Наполи
(Серия А, 27-и кръг)

1-0 З. Ибрахимович (49-дуз)
2-0 К.П. Боатенг (77)
3-0 А. Пато (79)

Милан: Абиати, Абате(Одо - 81), Неста, Силва, Янкуловски(Емануелсон - 72), Гатузо, Бомел, Фламини, Робиньо(Боатенг - 63), Пато, Ибрахимович

Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Ароника, Маджио(Соса - 78), Пациенца, Гаргано(Йебда - 84), Досена, Маскара(Сунига - 65), Хамшик, Кавани

Няма коментари:

Собствено Търсене