неделя, 27 март 2011 г.

Валтер Мадзари: Наполи има сили да спечели Скудетото

http://bau.static.sporta.bg/pictures/2773631_400_225
Наставникът на Наполи Валтер Мадзари вярва, че воденият от него тим има сили да се пребори за титлата в Серия „А”.

Отборът на Милан е лидер във временното класиране с 62 точки от 30 мача, с два пункта повече от втория Интер. Наполи са трети в надпреварата за Скудетото и са на точка зад „нерадзурите”.

През следващата седмица ще се състои суперсблъсъкът между Милан и Интер на „Сан Сиро”, което ще осигури отлична възможност за момчетата на Мадзари да се приближат до водачите. Въпреки това, специалистът смята, че спорът за титлата няма да бъде разрешен сега, а чак във финалната седмица от шампионата.
http://img4.sportal.bg/uploads/news/2010_39/images/00262813.jpg„Изключително доволни сме от израстването, което показва отборът през последните няколко месеца”, сподели наставникът на „адзурите” пред италианското „Радио Марте”.

„Нашата сила се състои в това, че не обръщаме внимание на подреждането в класирането, а се съсредоточаваме върху всеки един мач и всяка среща е важна за нас. В този ред на мисли, на нас ни остават още осем финала докрая и трябва да подходим във всеки един от тях с еднаква мотивация.”

„Вярвам, че спорът за титлата ще се разреши едва в последния ден от шампионата и ние ще се борим докрай. Никога досега не сме били в такава изгодна ситуация. Старая се да не подлагам моите футболисти на напрежение, защото това би имало обратен ефект. Пред нас стои нелеката задачата да спечелим 24 точки в оставащите осем срещи и всичко може да се случи.”

Мадзари не пропусна да похвали триото си в атака като изтъкна важността на Единсон Кавани, Езекиел Лавеци и Марек Хамшик за отбора на Наполи.

„Наполи е една мозайка от играчи, които играят като един. Тримата в нападение завършват атаките и са най-представителни, но те правят това благодарение на хората зад тях. Ако бяхме привлекли четвърти „тенор” сигурно щяхме да бъдем на десето място в момента. Хармонията, която сме постигнали, е жизнено важна и кара играчите ни да дават най-доброто от себе си.”

Отборът на Наполи е по петите на първото си Скудето от 1990 година насам. „Адзурите” приемат Лацио на „Стадио Сан Паоло” идната неделя.

http://www.novsport.com/news137343_1032.html

Няма коментари:

Собствено Търсене