четвъртък, 15 септември 2011 г.

Шоу между Ман Сити и Наполи


Манчестър Сити и Наполи не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в дебютния си двубой в Шампионската лига. Супер отборът на „гражданите“може да бъде доволен от точката, след като гостите играха много остро и имаха не по-малко възможности за гол от домакините.

Като цяло мачът бе много приятен за гледане, а Сити трябваше да се връща в мача, след като инкасира гол в 66-ата минута, но не можа да обърне докрай мача. Така равенството на двата дебютанти в турнира определено ще заплете развитието в най-равностойната Група А, в която се намират още отборите на Байерн и Виляреал.


Мачът започна с поведе владеене на топката от домакините пред погледа на Роберто Манчини, за когото това е най-черният турнир. Първата възможност за „гражданите“ се откри в 10-ата минута, когато след изпълнение на корнер Джеко стреля с глава, а до далечната греда Агуеро се опит да вкара топката от близко разстояние, но Морган Де Сантис спаси.

Само две минути след това Джеко се пребори за една топка в центъра и пусна към Агуеро, който отново го изведе в коридор отдясно, но ударът на босненеца мина на сантиметри от страничната греда.  

В 17-ата минута неаполитанците показаха, че са изключително опасни на контраатака. Точно след такава ситуация Лавеци показа страхотната си експлозивност и отляво от границата на наказателното поле с фалциран удар удар напречната греда на домакините.

Малко по-късно гредата обаче спаси и бившия отбора на Диего Армандо Марадона.

Второто полувреме започна ударно. В 47-ата минута след суматоха в наказателното поле на Наполи можеше да падне гол.

Две минути след това пък Жуан навлезе отляво в пеналта, центрира и от малък ъгъл Хамшик с перфектен удар преодоля вратаря, но в последния момент от нищото се появи Компани, който изчисти от голлинията топката.

В 66-ата минута Наполи отново направи много бърза контраатака, в която гол не падна пак благодарение на решителна намеса. Пак Хамшик бе изведен отляво в наказателното поле и когато стреля от десетина метра в последния момент Сабалета със самоотвержен шпагат отклони топката.
В 69-ата минута сякаш неизбежното се случи. Поредната много силна контра на италианците този път завърши с гол. При скоростна атака трима на трима Кавани получи подаване леко вдясно и с удар между краката на Джо Харт накара многобройната агитка на гостите да изпадне в екстаз.



Ман Сити обаче реагира като боец и бързо се съвзе от шока.  Първо греда спаси Наполи, а след това гражданите получиха правото да изпълнят фаул вляво от 25 метра. Зад топката застана сръбският защитник Александър Коларов, който с премерен удар изравни, макар че и Морган Де Сантис можеше да реагира по-добре.

В 77-ата минута Джеко беше близо до гол, но ударът му мина покрай вратата. До края на мача Сити продължи да търси втори го, но защитата на Наполи бе на място.



МАНЧЕСТЪР СИТИ - НАПОЛИ 1:1
0:1 Кавани (69')
1:1 Коларов (75')
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Сабалета, Компани, Лескът, Коларов (75' Клиши), Яя Туре, Бари, Силва, Насри (75' А. Джонсън), Агуеро, Джеко (81' Тевес)
НАПОЛИ: Де Санктис, Ароника, Кампаняро, Канаваро, Маджо, Инлер, Гаргано, Зунига, Хамшик (89' Сантана), Лавеци (57' Дземайли), Кавани (84' Пандев).
Мадзари доволен от точката срещу Ман Сити

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари  остана доволен от спечелената точка от страна на неговия тим в гостуването на Манчестър Сити от група "А" на Шампионската лига. Италианците дори първи поведоха в резултата чрез Единсон Кавани, но Александър Коларов от фаул възстанови равенството.

"Горд съм от представянето на моя тим. През първото полувреме бяхме подложени на сериозен натиск, но ние устояхме и не допуснахме да ни отбележат гол. През второто полувреме играхме доста по-добре и в крайна сметка постигнахме добър резултат, което е много окуражаващо, когато срещу нас бе тим от ранга на Манчестър Сити", заяви Мадзари.

Манчини: Бяхме прекалено нервни
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини не бе много доволен от равенството 1:1 срещу Наполи на старта на кампанията в група "А" на Шампионската лига. Според него, футболистите му са били прекалено нервни в този двубой и това е една от основните причини да не постигнат по-добър резултат.

"Имаше нервност в отбора и това е донякъде нормално, тъй като за пръв път от доста години нашият тим играе в Шампионската лига. Първият мач винаги е най-труден. Наполи се защитаваше много добре, а и в атака бяха много опасни. Получихме гол в момент, когато бяхме разсеяни, но иначе играхме доста добре. Искахме победата, но в Шампионската лига това става много трудно. Все пак, важното е, че започнахме добре", смята Манчини.

Итaлианецът смята, че глупава грешка в средата на терена е позволила на съперника да открие резултата. Той обаче не се притеснява от изгубените две точки, които е сигурен, че ще бъдат наваксани в гостуването на Байерн в Мюнхен.

"Казах на играчите, че трябва много да внимават, защото Наполи е силен на контраатака. За съжаление, загубихме лесно топката в средата на терена и ни вкараха гол. В някои моменти прекалявахме в стремежа да отиграваме топката с едно докосване. Понякога, когато ситуацията е важна, може да се отиграва и с две докосвания. Като цяло обаче се насладих на мача. Не се притеснявам, че изгубихме две точки. Сигурен съм, че ще ги наваксаме в гостуването на Байерн в Мюнхен", отсече Манчини.

http://www.novsport.com/news160013_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене