понеделник, 26 септември 2011 г.

Наполи и Фиорентина с първи хикс за сезона в Серия „А”



 http://img2.sportal.bg/uploads/news/2011_38/images/00326682.jpg
 Отборите на Наполи и Фиорентина не можаха да си отбележат голове и завършиха 0:0 в мач от 4-тия кръг на италианския шампионат. Това бе първо равенство и за двата тима в Серия „А”.

Наполи стартира по-силно мача и оказа домакински натиск върху „виолетовите”. Езекиел Лавеци направи фантастичен рейд в 12-ата минута, подаде към Кавани в наказателното поле, но ударът на уругваеца бе спрян от защитник.

Младата надежда Алесио Черчи, който е силно желан от Манчестър Сити на Роберто Манчини, беше най-опасен за домакините с набезите си в половината на Наполи. В края на полувремето Де Санктис се намеси добре при един удар на Натали след грешка на Хуан Мануел Варгас.

Втората част и двата тима заиграха още по-предпазливо. Това намали свободните пространства до минимум и направи нулевото равенство неизбежно.

С този хикс Наполи застана на трета позиция със 7 точки, наравно с лидера Дженоа и Ювентус, но с по-лоша голова разлика от тях. Фиорентина също е със 7 точки и остана плътно залепен зад Наполи.

"Летящите магаренца" спряха Наполи

Отборът на Наполи допусна първо поражение от началото на сезона в Серия "А". Неаполитанците отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Киево във Верона. Единственото попадение в мача реализира резервата Давиде Москардели в 72-ата минута. Само преди дни амбициозният тим на Наполи срази шампиона Милан с 3:1, но ето, че този великолепен резултат бе последван от разочарование.
Въпреки поражението, Наполи остава в челото на класирането, като е четвърти с 6 точки. Благодарение на първата си победа този сезон "летящите магаренца" от Верона вече са 11-и с 4 точки.


Матадор разпиля Милан

Отборът на Наполи разби шампиона на Италия Милан с 3:1 в дербито от третия кръг на Серия „А” и даде сериозна заявка за Скудетото през този сезон. Пред 60 000 тифози на „Сан Паоло” отново супергероят на домакините бе Единсон Кавани. Уругвайският голмайстор наниза хеттрик във вратата на „росонерите”, които дори поведоха в 12-ата минута с първия гол на Алберто Акуилани за новия му клуб. Последва истински рецитал на Матадор, който в 14-ата, 36-ата и 51-ата минути прати коженото кълбо зад Кристиян Абиати.Това бяха неговите първи голове за сезона в калчото, след попадението в Манчестър срещу Сити през седмицата в дебюта на отбора в Шампионската лига.

Това е пети хеттрик за идола на цял Неопал след пристигането му в клуба преди година, като от тях четири са в Серия „А”. (б.а срещу Ювентус, Сампдория, Лацио и Утрехт в Лига Европа).
 
Успехът изпрати Наполи на върха в калчото, заедно с отборите на Ювентус, Каляри и Удинезе, с пълен актив от шест точки след първите два мача.

Шампионът на Италия, който сбърка на старта срещу Лацио, остана едва с една точка и изостава на пет от лидерите - нещо което се отнася и за другите фаворити за титлата – Интер и Рома.

Домакините излязоха в схемата 3-5-2, като Езекиел Лавеци се възстанови от мача с Манчестър Сити и бе титуляр, заедно с Кавани.
 



Гостите пък пристигнаха в Неапол също с приповдигнато настроение след равенството 2:2 с Барселона на "Камп Ноу" на старта на Шампионската лига. Масимилиано Алегри имаше сериозни проблеми в състава, тъй като Златан Ибрахимович, Робиньо, Кевин-Принс Боатенг, Дженаро Гатузо, Масимо Амброзини, Филипо Индзаги, Филип Мексес и Матийо Фламини са контузени.

Въпреки това треньорът на шампионите искаше победата и заложи на двамата си нападатели Антонио Касано и Алешандре Пато, докато Акуилани бе плеймейкър.

Изненадващо Даниеле Бонера бе ляв защитник на мястото на Джанлука Дзамброта от мача с каталунците, а останалите бранители пред Кристиян Абиати бяха Тиаго Силва, Алесандро Неста и Иняцио Абате . Антонио Ночерино пък с Марк ван Бомел и Кларънс Зеедорф бяха халфовете на "росонерите".

Акуилани откри с глава за гостите след отлично центриране на Антонио Касано в 12-ата минута. Това бе и първи гол за бившия играч на Рома, Ювентус и Ливърпул за "росонерите". Само 120 секунди по-късно Кавани взриви трибуните. Уругвайският голмайстор бе оставен непокрит при центриране от фаул и след подаване на Кристиян Маджо с глава разстреля Кристиян Абиати.
До този момент Милан беше пълен господар на терена. Гостите продължиха да владеят инициативата, но при светкавична контраатака в 36-ата минута Кавани взриви около 60 000 тифози на "небесносините", които изкупиха билетите за срещата с надеждата да видят тима на Валтер Мадзари да победи шампиона. Той се разписа с бомбен удар след подаване на Гаргано, който пробяга близо 70 метра с топката в крака без да бъде спрян от противника.

Веднага след това Акуилани бе изведен очи в очи от Касано срещу Де Санктис, но стражът с фанстастичен рефлекс спаси.
 
Втората част започна с нов красив гол на Кавани, който записа хеттрик в 51-ата минута. Голаджията се разписа от воле с левия крак, след като се възползва от лошо избита от Неста топка.

Милан се опита да реагира. Талявенто спести дузпа на „небесносините”, след като Паоло Канаваро игра с ръка веднага след третия гол на тима. Алегри опита да промени нещо, като пусна Лука Антонини, Урби Емануелсон и дебютанта Стефан Ел Шаарави. Въпреки това едва в последните десет минути „росонерите” застрашиха по-сериозно домакините. Защитата на Наполи обаче стисна зъби и предотврати опасностите. Лавеци и Кавани пък пропуснаха да вкарат четвърти гол.

По този начин Наполи е на върха след дълги години, а тифозите мечтаят напълно резонно за третото Скудето в историята на клуба. Тимът на Мадзари демонстрира отлична физическа подготовка и страхотно израстване, като на контраатака може да нокаутира всеки.

През седмицата Милан излиза срещу друг от лидерите - Удинезе на "Джузепе Меаца", а Наполи гостува на Киево в мач от четвъртия кръг.

Няма коментари:

Собствено Търсене