сряда, 28 септември 2011 г.

Еуфория в Неапол: "небесносините" отново са сред елита на Европа


Наполи даде сериозна заявка да прескочи груповата фаза на Шампионската лига. "Небесносините" изиграха перфектен в тактическо отношение мач срещу Виляреал и победиха с 2:0. Попаденията вкараха Марек Хамшик и Кавани (от дузпа) само в разстояние на три минути. По този начин тимът от Неапол събра 4 точки и изостава само от лидера Байерн, който е с пълен актив след първите два кръга.
 
Над 55 000 тифози на Наполи изпълниха "Сан Паоло" и създадоха невъобразима атмосфера в първия мач на тима в турнира на шампионите след пауза от 21 години. Приходите от билети надхвърлиха 2 млн. евро, което е абсолютен рекорд в историята на клуба, а футболистите се постараха да допринесат за празничното настроение с три точки, които да направят от "небесносините" фаворит за едно от първите две места в групата.

Допълнителна мотивация за домакините криеше и фактът, че през миналия сезон те не успяха да победят "жълтата подвидница" на собствения си стадион в Лига Европа. Сега момчетата на Валтер Мадзари искаха реванш и разчитаха на добре познатите си козове - ударно нападение в лицето на Кавани и Езекиел Лавеци, и играещия малко зад тях Марек Хамшик.
Виляреал започна сезона по-слабо от очакваното, но класата на Нилмар и Джузепе Роси обещаваше много работа за защитата на Наполи. Испанският тим се надяваше да надхитри съперника със светкавични контраатаки, но в плановете на гостите едва ли е влизал сценарий, при който още до 17-ата минута губят с 0:2. Първият гол стана след груба грешка на защитата. Хамшик беше оставен непокрит в наказателното поле при центриране на Лавеци, ударът на словашкия национал срещна гредата и се спря в мрежата. Попадението превърна "Сан Паоло" в изригващ вулкан.
 


Феновете още празнуваха гола, когато Наполи поведе с 2:0. И сега Лaвеци беше в основата на всичко. Аржентинецът влезе на скорост в наказателното поле и беше фаулиран от сънародника си Гонсало Родригес. Кавани хладнокръвно реализира от бялата точка, правейки задачата на гостите да си тръгнат поне с равенство много трудна.



Наставникът на Виляреал Хуан Карлос Гаридо не прости на Родригес грешката за дузпата и в средата на полувремето го смени с Камуняс. "Жълтите" се опитаха да изнесат играта в по-предни позиции, но домакините бяха на крилете на радостта и спокойно разиграваха, наслаждавайки се на солидния аванс.

След почивката Виляреал положи максимални усилия да избегне поражението. В 50-ата минута резервата Хавиер Камуняс центрира към Роси, но ударът на италианеца бе спасен от Морган Де Санктис. Гостите продължиха да са по-дейни на терена, ала трудно стигаха до голови положения. В 65-ата минута Кавани се озова на стрелкова позиция, но в последния момент бе блокиран.


Наполи демонстрира самочувствие и в заключителния етап на двубоя хладнокръвно задържаше топката. Отборът на Мадзари си осигури спокойствие преди гостуването в Мюнхен на 18 октомври, а Виляреал ще търси първи точки при визитата си на Манчестър Сити.


http://cl.sportal.bg/news/Euforiya-v-Neapol-quotnebesnosinitequot-otnovo-sa-sred-elita-na-Evropa-video.3947.html

Няма коментари:

Собствено Търсене