вторник, 3 април 2012 г.

Ювентус - Наполи 3:0


     Отборът на Ювентус разби с 3:0 състава на Наполи в последен двубой от 30-ия кръг на Серия А игран тази вечер в Торино. След равностойно първо полувреме, домакините нанизаха цели три гола след почивката и се поздравиха с ценен успех в борбата за титлата.
Бонучи, Видал и Куалярела бяха точки на „бианконерите”, докато звездите на Наполи в лицето на Кавани, Лавеци и Хамшик не изиграха своя най-добър мач и заслужено си тръгват с празни ръце.


   Двубоят започна по-добре за домакините, които на два пъти можеха да излязат напред в резултата още до 10-ата минута. И при двете ситуации обаче, Марко Бориело не успя да се разпише.
   Наполи отговори с пропуск на Хамшик, а докрая на първата част Андреа Пирло също можеше да отбележи, но в крайна сметка всичко по-интересно предстоеше след почивката.
Още в 53-ата минута „Старата госпожа” излезе напред в резултата след малко щастливо попадение на Леонардо Бонучи, който се разписа за 1:0. Две минути по-късно нов гол на Вучинич бе отменен заради засада.
   В 75-ата минута обаче, „бианконерите” успяха да удвоят преднината си. Чудесна индивидуална изява на Артуро Видал завърши с попадение за 2:0, което напълно отказа гостите от желание да се борят поне за точка в този двубой.
   Така се стигна до 83-ата минута, когато Куалярела направи успеха на Юве класически с трети гол, възползвайки се от асистенция на Алесандро дел Пиеро. В 86-ата минута, гостите дори останаха с човек по-малко на терена заради директен червен картон на Зунига.
Самият Дел Пиеро можеше да направи поражението на Наполи още по-тежко в продълженията на двубоя, но в крайна сметка и успехът с 3:0 бе напълно достатъчен на „бианконерите” да скъсят аванса на Милан на върха в класирането само на две точки.
   Настоящите шампиони имат 64 точки, докато футболистите на Антонио Конте събраха 62. Наполи от своя страна остана четвърти с 48 пункта.


1:0 Бонучи (53')
2:0 Видал (75')
3:0 Куалярела (83')

ЮВЕНТУС:
Буфон, Бардзали, Де Челие, Киелини, Лихтенщайнер, Бонучи, Видал, Маркизио, Пирло, Бориело, Вучинич

НАПОЛИ:
Де Санктис, Канаваро, Ароника, Кампаняро, Зунига, Инлер, Гаргано, Хамшик, Маджо, Лавеци, Кавани

http://topsport.ibox.bg/news/id_1835418732

Няма коментари:

Собствено Търсене