неделя, 29 април 2012 г.

Наполи изпусна Рома.


   


  Отборите на Рома и Наполи направиха самоубийствено реми в борбата си за участие в Шампионската лига догодина, завършвайки 2:2. Срещата се игра на стадион "Олимпико" и бе от програмата на 35-ия кръг на италианската Серия "А".
 Двубоят започна с добра възможност за домакините и спасяване на Де Санктис след удар с глава на Маркиньо. Последваха неточни удари на Тоти и Борини, а за гостите неточен шут отправи Кавани. В 18-ата минута пък, самият Кавани изведе Хамшик на изгодна позиция, но изстрелът му бе спасен от стража на столичани.
 С напредване на времето обаче натискът на Рома се усили страхотно и Тоти, Борини, Тадей и Боян изтърваха хубави положения.
 Така се стигна до 41-ата минута, когато Алеандро Роси центрира в пеналта на гостите, където Маркиньо засече с левия крак за 1:0.
 Втората част стартира с неточен шут именно на Маркиньо, а в 49-ата минута гостите възстановиха статуквото, след като Хамшик намери Сунига, който не сбърка за 1:1.


 По-добрата игра на "небесно-сините" продължи и в 68-ата минута те стигнаха до пълен обрат. Тогава Пандев намери Кавани в наказателното поле, а уругваецът с десния крак бе точен за 2:1.
 До края на двубоя "вълците" натиснаха в търсене поне на изравнително попадение и успяха да стигнат до такова в 88-ата минута, когато Симплисио получи в пеналта от Тало и с левия крак оформи крайното 2:2.


 След равенството Рома се намира на 7-о място във временното класиране с актив от 51 точки, на 4 зад Лацио и Наполи, които са с по 55.

РОМА - НАПОЛИ 2-2
1-0 Маркиньо 41'
1-1 Сунига 49'
1-2 Кавани 67'
2-2 Симплисио 88'

РОМА: Лобонц, Роси, Кяер, Хайнце, Тадеи, Маркиньо, Гаго, Пянич, Тоти, Борини, Боян
Треньор - Лиус Енрике
НАПОЛИ: Де Санктис, Фернандес, Канаваро, Ароника, Маджо, Гаргано, Инлер, Джемаили, Сунига, Хамшик, Кавани
Треньор - Валтер Мадзари
Съдия - Никола Рицоли
Стадион - "Олимпико", Рим

http://www.novsport.com/news188552_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене