сряда, 2 май 2012 г.

Наполи без проблеми срещу Палермо, излезе еднолично 3-ти




     Отборът на Наполи направи решителна крачка към 3-то място, което дава право на участие в Шампионската лига догодина, след като тази вечер се наложи с 2:0 над тима на Палермо. Срещата се игра на стадион "Сан Паоло" и бе от програматата 37-ия кръг на италианската Серия "А".
  двубоят започна с греда за домакините след хубав удар от средна дистанция на Инлер. Последваха добри минути за Палермо, като Ернандес и Иличич изтърваха по една добра възможност за своите.


    Така се стигна до 16-ата минута, когато Миланович игра с ръка в пеналта си и реферът отсъди дузпа в полза на Наполи, която бе реализирана хладнокръвно от Кавани за 1:0.
   След гола двата отбора продължиха в малко по-спокойно, като Барето и Писано стреля неточно за Палермо.
    "Небесно-сините" обаче успяха отново да ударят тежко съперника си в 35-ата минута, когато Пандев изведе Хамшик в наказателното поле, а словакът с десния крак бе точен за 2:0.
    Втората част премина като първата, повече битка в центъра и епизодични изстрели от средна и далечна дистанция на двата тима. Единствената разлика бе, че през вторите 45 минути зрители на "Сан Паоло" не видяха повече попадения.
    Кавани, Сунига и Гаргано обстрелваха неуспешно вратата на гостите, докато резервата на сициалианци Захави, собственоръчно успя да изтърва поне 3-4 ситуации.
    Резултатът в крайна сметка остана непроменен и така Наполи би Палермо с 2:0 и вече има актив от 58 точки, като е еднолично на 3-о място в подреждането, с 3 пред Удинезе, Интер и Лацио, които обаче са и с мач по-малко. Гостите от Палермо пък са 14-и с 42 пункта, на 7 от зоната на изпадащите.
 


НАПОЛИ: Де Санктис, Фернандес, Канаваро, Ароника, Маджо, Гаргано, Инлер, Сунига, Хамшик, Кавани, Пандев
Треньор - Валтер Мадзари
ПАЛЕРМО: Вивиано, Муньос, Миланович, Лабрин, Писано, Милячо, Донати, Барето, Бертоло, Иличич, Ернандес
Треньор - Бортоло Мути
Съдия - Андреа де Марко
Стадион - "Сан Паоло", Неапол

http://www.novsport.com/news188954_1004.html

Няма коментари:

Собствено Търсене