понеделник, 3 септември 2012 г.

Наполи срази Фиорентина с 2-1 на ужасен терен


      
     Отборът на Наполи победи Фиорентина с 2:1 у дома във втория кръг на италианската Серия А и събра актив от 6 точки.
  С толкова са още шампионът Ювентус, който е на върха в класирането благодарение на по-добрата си голова разлика, както  и Лацио.
   Головете за тима от Неапол отбелязаха словакът Марек Хамшик (55) и Блерим Джемаили (75). За Хамшик това беше втори гол от началото на сезона. Той се разписа и срещу Палермо в първия кръг. За "виолетовите" почетното попадание отбеляза черногореца Стеван Йоветич в 87-ата минута.
   Двубоят се изигра на скандален терен, който  повече приличаше на пясъчник, отколкото на футболно игрище, но въпреки това двата тима изиграха добър мач.
   През първото полувреме гостите от Флоренция бяха по-активни и с лекота достигаха до вратата на Наполи. Още във 2-ата минута Морган де Санктис трябваше да се намесва след изстрел на острието на гостите Стеван Йоветич.
   След почивката тимът на треньора Валтер Мадзари започна много активно и само 10 минути след подновяването на играта падна първия гол. Хамшик се възползва от лошо отбита от Борха Валеро след изпълнение на корнер топка и с глава откри. След гола натискът на домакините се засили и резултатът скоро беше променен. В 75-ата минута след пробив отляво швейцарецът Джемаили направи 2:0.
   Футболистите на Наполи се прибраха в собствената си половина и затвориха играта след това попадение. Назад се върна дори Едисон Кавани. Гостите все пак успяха да стигнат до почетно попадение чрез черногореца Стеван Йоветич, за когото това беше 3-и гол в два мача.

Napoli-Fiorentina 2-1

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Britos, Maggio, Dzemaili, Behrami (8' st Inler), Hamsik (45' st Donadel), Zuniga, Insigne (39' st Vargas), Cavani. A disp.Rosati, Colombo, Aronica, Fernandez, Gamberini, Grava, Donadel, El Kaddouri, Inler, Mesto, Vargas. All.Walter Mazzarri
Fiorentina: Viviano, Roncaglia, Rodriguez, Tomovic, Cuadrado, Borja Valero, Pizarro, Romulo (40' st Seferovic), Pasqual (31' st Fernandez), El Hamdaoui (24' st Ljajic), Jovetic. All. Vincenzo Montella
Arbitro: Damato di Barletta
Marcatori: 55' Hamsik, 75' Dzemaili, 87' Jovetic

Треньорът на Наполи недоволен от терена

Napoli-Fiorentina: le foto

Треньорът на Наполи Валтер Мадзаро изрази недоволството си от терена на стадиона в…Неапол.
Полето на "Сан Паоло" приличаше на огромен пясъчник в мача срещу Фиорентина, тъй като участъците с липсваща трева бяха покрити именно с пясък.
"Абсурдно е теренът ни да е в такова състояние. Освен всичко друго той е опасен за футболистите. Не само гостуващите отбори страдат от състоянието му. Хамшик и Инсине със сигурност щяха да вкарат положенията, които имаха на нормален терен", каза Мадзари.

Няма коментари:

Собствено Търсене