неделя, 30 септември 2012 г.

Наполи надви Сампдория


     Наполи победи Сампдория с 1:0 в двубой от шестия кръг на Серия А и по този начин се изравни по точки с лидера във временното класиране Ювентус. Отборът от Генуа пък допусна първата си загуба през този сезон и вече заема четвъртата позиция в таблицата.
    Единственото попадение в срещата отбеляза Единсон Кавани от дузпа, отсъдена за нарушение на Даниеле Гасталдело срещу Марек Хамшик в 67-мата минута. В ситуацията капитанът на "блучеркиатите" получи втори жълт картон и беше изгонен.http://www.tuttoazzurro.it/copertina/2012_2013/napoli_bianca.jpg
    В края на първата част пък наставникът на неаполитанците Валтер Мадзари си изпусна нервите и реферът Паоло Талиавенто го изпрати на трибуните.
    И двата отбора започнаха мача агресивно, като първият удар беше за Наполи. Горан Пандев обаче не успя да затрудни стража на домакините Серхио Ромеро. Малко след това Кристиян Маджо беше изведен сам срещу вратаря на "блучеркиатите", но аржентинецът предвидливо излезе напред и не позволи на италианския национал да нанесе хубав шут.
    На другия край на терена Марсело Естигарибиа съумя да отправи изстрел към вратата, пазена от Морган Де Санктис, но топката мина покрай десния страничен стълб на гостите. В 24-тата минута пък Педро Обианг центрира от фаул за Даниеле Гасталдело, обаче капитанът на Сампдория стреля неточно с глава. http://cdn.corrieredellosport.it/images/46/C_3_Media_1575646_immagine_obig.jpg
    Две минути по-късно удар с глава на Единсон Кавани беше много близо до целта, но до попадение не се стигна. После пък Роберто Сориано шутира от границата на пеналта на Наполи, обаче Де Санктис се беше позиционирал добре и улови кълбото без проблеми.
    В 38-мата минута Едер получи възможност да опита силата на своя шут от фаул. На изстрела на бразилеца наистина не липсваше мощ, но пък липсваше точност. Междувременно на игрището прехвърчаха искри заради множеството остри физически единоборства.
    След поредното нарушение срещу състезател на неаполитанците нервите на Валтер Мадзари не издържаха и съдията Паоло Талиавенто изгони мениджъра от мястото му край скамейката.
    Старта на втората част не беше особено интересен в игрово отношение, но сблъсъците между футболистите на двата състава създаваха достатъчно любопитни моменти за зрителите на стадиона и пред телевизионните екрани. Чак десет минути след първия съдийски сигнал за второто полувреме Марек Хамшик шутира от далечно разстояние, обаче топката профуча покрай вратата на Ромеро.
    Още десет минути трябваха, за да бъде нанесен нов удар към Ромеро. Гьокхан Инлер прати кълбото високо над напречната греда. Все пак в 66-тата минута Гасталдело събори Хамшик в наказателното поле на Сампдория и Талиавенто не се поколеба да посочи бялата точка и да покаже червен картон на защитника.  http://images2.gazzettaobjects.it/Hermes%20Foto/2012/09/30/0MB640DR--630x365.jpg?v=201209301659
    Кавани реализира дузпата и отборът на Валтер Мадзари се устреми към петата си победа от началото на сезона. До края на мача момчетата на Чиро Ферара не се предадоха, а Обианг дори можеше да изравни, но "блучеркиатите" не успяха да предотвратят първата си загуба през този сезон.
    Наполи пък се изравни по точки с лидера във временното класиране на Серия А Ювентус. Неаполитанците и торинците продължават да бъдат единствените два отбора в италианското първенство, които нямат поражение през настоящата кампания.


Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Gamberini, Maggio, Behrami, Inler, Hamsik, Zuniga, Cavani, Pandev. A disp.Rosati, Colombo, Aronica, Fernandez, Grava, Uvini, Donadel, Dossena, Dzemaili, El Kaddouri, Mesto, Insigne, Vargas. All.Walter Mazzarri
Sampdoria: Romero, Berardi, Gastaldello, Rossini, Costa, Munari, Krsticic, Obiang, Estigarribia, Eder, Soriano. All. Ciro Ferrara
Arbitro: Tagliavento di Terni
Marcatori: 67' Cavani rig.
Note: ammoniti Berardi, Behrami, Obiang, Costa, Cannavaro, Insigne. Al 42' pt espulso Mazzarri per proteste. Al 21' st espulso Gastaldello per doppia ammonizione.

Няма коментари:

Собствено Търсене